A 2024. február 8-i K&H női kézilabda liga mérkőzésen Békéscsabán Fodor Csenge góllal tért vissza és értékes játéklehetőséghez jutott az ETO-akadémista Varga Dalma és Farkas Eszter is. Veronica Kristiansen 650. ETO-ban dobott gólját már az első félidőben meglőtte, a másodikban pedig 350-jére volt eredményes az NBI-ben. A Győri Audi ETO KC a 14. forduló 18 órakor kezdődő találkozóján magabiztos győzelmet aratott.

A Békéscsaba ellen a kezdőhetest Brattset Dale, Nze Minko, Győri-Lukács, Kristiansen, Haugsted, Fodor és Duijndam alkotta.

A zöld mezes ETO első gólját Brattset Dale szerezte a 3. percben (2-1). A győri egyenlítésig egészen a 8. percig kellett várni, akkor Fodor révén lett egál, majd Kristiansen lőtte a következő zöld-fehér találatot, amely 4-3-as győri vezetést jelentett. Ezt követően a norvég átlövő kétszer is eredményes volt és elérte a 650. ETO-ban dobott gólját. A hazai csapat negyedóra elteltével tartotta a lépést csapatunkkal, viszont a pályára lépő Farkas Eszter 8-8-ra módosította az állást. Ezután a kapuban Duijndam több ziccert hárított, az ETO pedig elkezdett nagyobb fórra szert tenni, a 24. percben három góllal, 11-8-ra vezetett. A félidő hajrájában játéklehetőséghez jutott Varga Dalma is. 30 perc után 10-13 volt az állás.

A fordulást követően állva hagyta riválisát az Audi ETO, a 37. percre ugyanis hatgólosra növelte előnyét (18-12). A 43. percben Kristiansen ismét jubilált, hiszen 350. alkalommal bizonyult eredményesnek a magyar bajnokságban (17-24). Nem sokkal később de Paula találatával kialakult a tízgólos differencia, akkor 27-17-re húzott el Kirkely mester együttese. Tíz perccel a lefújás előtt Farkas Eszter, Farkas Júlia és Varga Dalma egyaránt elkezdte gyarapítani NBI-es tapasztalatait. A játékrész végén Varga is betalált és csupán a győri győzelem mértéke maradt kérdés. TAPPE-Békéscsabai ENKSE – Győri Audi ETO KC: 24-34.

A legtöbb gólt az ETO-ból Veronica Kristiansen és Bruna de Paula lőtte, egyaránt 6-6 alkalommal voltak eredményesek.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Az első félidőben több szempontból nézve is küzdöttünk, nem volt olyan magas szinten a koncentrációnk, mint szerettük volna. A második játékrészben gördülékenyen játszottunk, amely a magabiztos győzelmet jelentette. Örömmel tölt el, hogy Fodor Csenge visszatért, valamint az akadémistáink is komoly játéklehetőséghez jutottak. Elégedett vagyok.”

Fodor Csenge, Győri Audi ETO KC: „A Békéscsaba az első félidőben érvényesíteni tudta a játékát. A második játékrész nagyszerűen alakult, ezért elégedett lehetek én is. Örülök, hogy játéklehetőséget kaptam, kicsit el is érzékenyültem.”

Rácz Sándor, vezetőedző, TAPPE-Békéscsabai ENKSE: „A saját tudásunknak megfelelően játszottunk. Tisztában voltam azzal, hogy bármit is kipróbálunk, arra lesz a Győrnek válasza. 5 játékosunk ma lépett először pályára sérüléseket követően, sőt mind a 16 kézilabdázónak lehetőséget adtam.”

Szabó Dóra, TAPPE-Békéscsabai ENKSE: „Szerintem a kapustársam és én is jól szálltunk be a mérkőzésbe és jól tudtunk szerepelni. Azt gondolom, a csapattársaim nagyszerűen védekeztek sok periódusban, a meccsből kihoztuk a maximumot.”