Az EHF női Bajnokok Ligája 13. fordulójában 2024. február 10-én 18 órai kezdettel a Győri Audi ETO KC a DVSC Schaeffler otthonában lépett pályára. A szorosan alakuló első játékrészben Estelle Nze Minko 300. BL-gólját szerezte győri mezben. A második játékrészben sem tudott ellépni ellenfelétől az esélyesebb zöld-fehér alakulat. Fej-fej mellett haladtak a találkozó alkalmával a csapatok, az izgalmas végjátékban egy góllal a hazai csapat bizonyult eredményesebbnek.

A kapuban Toft kezdett, előtte a Szöllősi-Schatzl, Győri-Lukács, Oftedal, Ryu, Kristiansen, Brattset Dale felállás vezette a fehérmezes ETO támadását. Az akcióból rögtön hétmétereshez jutott csapatunk, amelyet Kristiansen értékesített. A mérkőzés elején a két alakulat rohamosan lőtte a gólokat, így a 8. percben már 4-4 volt az állás. A tempó a folytatásban sem lassult, negyedóra után még mindig egálban álltak a csapatok (7-7). Ezt követően a 18. percben Nze Minko első találta a 300. BL-ben lőtt gólját jelentette ETO-szerelésben (9-9). A 21. percben Solberg érkezett Toft helyére a kapuba, aki azonnal egy védéssel indított. A felek viszont továbbra is szorosan haladtak egymás mellett. A 27. percben Nze Minko révén mégis a zöld-fehérek kerültek előnybe átmenetileg (13-12). A hajrában Broch kapott kétperces kiállítást, Kirkely vezetőedző pedig 11 másodperccel a félidő lefújása előtt felhasználta első időkérését, amelyet követően azonban nem jutott gólhoz csapta – az eredményjelzőn 14-14 állt fél óra elteltével.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első véget ért – fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva estek a találatok. A mérkőzés 35. percére kétgólos hátrányba került az ETO (18-16), ráadásul Nze Minko kétperces kényszerpihenőt kapott. Kisvártatva Solberg kétszer ziccert hárított, Hovden és Ryu pedig a debreceni kapuba talált (18-18). A döntetlen állás ugyanakkor tovább gyűrűzött, a 45. percben Blohm módosította 22-22-re az eredményt. A fordulatot nem sokkal később Nze Minko duplázása sem hozta meg, az utolsó 10 percre 25-23-as győri vezetéssel vágtak neki a csapatok. 5 perccel a találkozó vége előtt 26-26-ról következett a végjáték. Kirkely a 28. percben harmadik időkérését is felhasználta, majd de Paula 28-28-ra módosította az állást. Az utolsó támadásból a hazaiak profitáltak, aminek következtében Debrecenben maradtak az ETO BL-pontjai. DVSC Schaeffler-Győri Audi ETO KC: 29-28.

A legtöbb győri gólt Estelle Nze Minko lőtte, aki 6-szor volt eredményes.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk Debrecenben. A csapatunk nehéz napokat él át mostanában, dolgozunk azon, hogy visszatérjünk a szezonban korábban mutatott formánkhoz. Több igényt kell saját magunkkal szemben támasztani, aminek – reményeink szerint – a jövőben fogjuk látni az eredményét.”

Kari Brattset Dale, Győri Audi ETO KC: „El kell ismernem, jól játszott a Debrecen. Mi nem a valós tudásunknak megfelelően kézilabdáztunk, nem vagyunk elégedettek. Tempós játék volt, nagyon sokat futottunk. Magunkba kell nézni, ez a második BL-vereségünk, ezt nem engedhetjük meg magunknak.”

Szilágyi Zoltán, vezetőedző, DVSC Schaeffler: „Nagyon örülök a győzelemnek, büszke vagyok a lányokra. Nagy iramot diktált mindkét csapat, azt gondolom, magas színvonalú meccset játszottunk. Mentálisan erősebbek lettünk az elmúlt hetekben, jobban el tudjuk hinni, hogy képesek vagyunk meglepetéseket okozni.”

Jovana Jovovic, DVSC Schaeffler: „Nagyszerű csapatmunka, amit a meccsen mutattunk. Magas tempójú mérkőzésen tudtuk tartani az iramot a Győrrel. Ma megmutattuk, senki sem legyőzhetetlen.”