Nem veszélyeztette a Győri Audi ETO KC győzelmét a Motherson Mosonmagyaróvári KC a K&H női kézilabda liga 15. fordulójában. A 18:30-kor kezdődő összecsapáson Veronica Kristiansen és Sandra Toft az első félidőben megalapozta az ETO stabilitását, ezért a játékrész végére magabiztos, hatgólos fórban tarthatott szünetet Ulrik Kirkely csapata. A második 30 percben Kristiansen és Toft továbbra is nagyszerű teljesítménnyel járult hozzá a győzelemhez, amely végül tízgólos diadalt jelentett 2024. február 14-én.

A Szöllősi-Schatzl, Kristiansen, Ryu, Haugsted, Hovden, Brattset Dale formában állt fel a hatosfal Toft kapuja előtt, a meccset ugyanis a Mosonmagyaróvár kezdte.

Az zöldmezes első ETO-gólra a 3. perc közepéig kellett várni, akkor Kristiansen talált a kapuba, majd Hovden egyenlített (2-2). A meccs eleje nagy iramot hozott, Toft többször védett, míg Kristiansen duplájával a 11. percre kétgólos vezetést alakított ki csapatunk (6-4). Ugyan a tempó lassult, negyedóra eltelével mégis megszületett a 10. zöld-fehér találat, míg a 26. percben Nze Minko révén már ötgólos győri fórban játszottak a felek (14-9). A félidő végére az addigi legnagyobb differencia állt a csapatok neve mellett: 15-9.

A folytatást Hovden nyitotta hétméteresek értékesítéséből, így a 33. percre 17-10 állt az eredményjelzőn. A tempós játékot mutató Audi ETO-ban ezt követően Kristiansen és Toft egyaránt folytatta a remeklést, a vendég együttes a hétgólos hátrányát nem tudta csökkenteni a játékrész feléhez érve. Ezután viszont elkezdett olvadni a győri előny, amelyre Kirkely vezetőedző időkéréssel reagált az 52. percben. A hajrában Kristiansen tovább folytatta a gólgyártást, a kapuba a büntető idejére érkező Duijndam pedig hetest hárított. Az utolsó perc elején Kristiansen hétméteresből lőtt gólt, Toft ismét ziccert fogott – csupán a győzelem mértékére kellett várni a 60. percig. A végeredményt Estelle Nze Minko állította be. Győri Audi ETO KC – Motherson Mosonmagyaróvári KC: 32-22.

A legeredményesebb ETO-s ezúttal Veronica Kristiansen lett, 13-szor talált a mosonmagyaróvári hálóba.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Nagy tisztelettel nézem azt a teljesítményt, amit a Mosonmagyaróvár a szezon során mutat. Emlékszem, az első meccsünkön a bajnokság során szervezett csapatnak láttam őket. Ezúttal hihetetlen erővel, küzdelemmel vetettük bele magunkat a játékba. Az első félidőt ahogyan lehoztuk, azt örömmel láttam. A folytatásban magabiztosan tudtunk játszani, azt mondtuk, a második félidőt is meg kell nyernünk. A csapat teljesítményére nagyon büszke vagyok.”

Veronica Kristiansen, Győri Audi ETO KC: „Nem lőhettem volna ennyi gólt a csapattársaim nélkül. Tűzzel telve harcoltunk a pályán, valós tudásunkat akartuk megmutatni. A Mosonmagyaróvár gyors játékára alaposan felkészültünk, ebben kellett őket megvernünk. Úgy gondolom, hogy ez sikerült is. Sok átlövésükkel kissé megközelítettek minket a második félidőben. Ezek után még inkább büszke vagyok arra, hogy mi továbbra is motiváltak voltunk és ilyen nagyarányú győzelmet arattunk.”

Gyurka János, vezetőedző, Motherson Mosonmagyaróvári KC: „Gyorsan, dinamikusan játszott a Győr támadásban és védekezésben. Fegyelmezetten és koncentráltan kézilabdáztak. Mi jól kezdtünk, de az ETO-ra elmondottak ránk nem voltak igazak. Sok gyors gólt kaptunk, ami demoralizált minket. Cserékkel igyekeztem frissíteni a csapatomat. A második félidőben próbáltunk átlövésből gólokat szerezni, de nagy nyomás alatt játszottunk, ezért sokat hibáztunk.”

Varga Emília, Motherson Mosonmagyaróvári KC: „Tudtuk, nehéz mérkőzésre kell készülnünk. Az első félidőben szerintem tudtuk tartani magunkat, a védekezésünkben a kapusunk sokat tett hozzá. Igyekeztünk a második félidőben a saját játékunkat játszani, sajnálom, hogy a különbség ilyen nagy lett a meccs végére.”