Döntetlennel zárult a Győri Audi ETO KC számára az EHF női Bajnokok Ligája csoportköre. A 14. forduló 18 órakor kezdődő mérkőzésén Ulrik Kirkely együttese szoros első félidőt követően a második játékrészben már ötgólos előnyben kézilabdázott, de a Brest Bretagne mégis visszakapaszkodott. A 2024. február 17-i összecsapás alkalmával két ETO-játékos is jubilált, Estelle Nze Minko 800., míg Emilie Hovden 100. győri mezben lőtt góljával iratkozott fel a kerek számot elérők közé.

Haugsted, Kristiansen, Nze Minko, Brattset Dale, Szöllősi-Schatzl és Oftedal hatosfal állt fel a Toft kapuja előtt, aki rögtön védéssel kezdett.

Ezt követően azonban vendégek szerezték az első gólt, az ETO révén a 3. percben Győri-Lukács indította a zöldmezes találatok sorát (1-1). A találkozó eleje a gyors egymás után kapuba juttatott labdákról szólt, így a 11. percben 8-8 volt az állás. A folytatásban a Brest kétgólos előnyt épített ki, azonban Oftedal tempózott és a 20. percre 15-14-re zárkózott a zöld-fehér csapat. A 25. percet Toft két ziccervédéssel kezdte, majd Kirkely vezetőedző felhasználta első időkérését, Blohm pedig egyenlített (17-17). A félidő utolsó perce újra Toft pillanatát hozta, a játékrész végén 18-18 állt az eredményjelzőn.

A második félidő eleje igazi győri gólzáporral indult: a félóra ugyanis Kristiansen találatával és Toft bravúrjával kezdődött. Ezután Nze Minko lőtt a bresti kapuba, aki 800. győri góljával jubilált. A 36. percben Győri-Lukács már háromgólos fórt játszott ki az ETO-nak (23-20). Negyedórával a lefújás előtt Hovden stabilizálta a négygólos differenciát (27-23). Ezután a különbség elkezdett csökkeni, az 54. percben 28-27-re jött fel a vendég alakulat, amikor Kirkely ismét időt kért. Az 57. percben 30-30-ról következett a véghajrá, majd Hovden duplázott, első gólja újabb jubileumként íródott, ugyanis 100-jára talált kapuba győri mezben (31-30). Az utolsó percre 32-31 arányban fordultak a felek. Győri Audi ETO KC – Brest Bretagne HB: 32-32.

A legeredményesebb ETO-góllövők: Győri-Lukács Viktória és Estelle Nze Minko, 6-6 találattal.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Magas sebesség jellemezte az első félidőt. Két olyan csapat küzdött egymással, amely a hatalmas rohanásban kevesebb energiát fordított a védekezésre. A második játékrészben úgy gondolom, jobban kontrolláltuk az ellenfél támadójátékát. Voltak nehézségeink egyes periódusokban, az előnyt a végjátékig meg tudtuk tartani, de a győzelem nem sikerült, a döntetlen miatt csalódottak vagyunk.”

Estelle Nze Minko, Győri Audi ETO KC: „Olyan, mintha elveszítettük volna a mérkőzést. Hiába küzdöttünk, a meccs képe mégis egy hullámvasútra hasonlított. Azt gondolom, mégis jó teljesítményt nyújtottunk a találkozó során. Tudjuk, hogy ebből a döntetlenből is tanulnunk kell. Tisztában vagyunk, milyen céljaink vannak a szezont illetően, ezekből tudunk tovább építkezni.”

Pablo Morel, vezetőedző, Brest Bretagne HB: „Kemény, küzdős meccsen vagyunk túl. Büszke vagyok a csapatomra a 60 percen keresztül mutatott játékért. Ugyan nem nyertünk a Győr otthonában, számunkra ez a döntetlen győzelemmel ér fel.”

Valeriia Maslova, Brest Bretagne HB: „Nagyszerű mérkőzést játszottunk. Annak örülök leginkább, hogy a második félidő végén vissza tudtunk kapaszkodni és döntetlent értünk el. A csapattársaimnak pedig köszönöm, hogy többször is helyzetbe hoztak és ennyi gólt tudtam lőni. Igazi csapatjáték volt, büszke lehetek a mai teljesítményükre.”