2024. február 22-én Veronica Kristiansen 100. magyar bajnoki mérkőzésén sima győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC az MTK Budapest otthonában. A K&H női kézilabda liga 16. fordulójának 18 órakor kezdődő mérkőzésén Rinka Duijndam megszerezte első gólját győri játékosként, valamint kapuba talált Farkas Eszter is, így ők is hozzájárultak a félidei négygólos vezetéshez. A második játékrészben stabil ötgólos zöld-fehér előny állt fenn, amelyet a végeredmény is tükröz.

Duijndam kezdett a kapuban, a Fodor, Oftedal, Blohm, Nze Minko, Hovden és a 100. NBI-es találkozóján pályára lépő Kristiansen hatos pedig az első támadást vezethette, amelyből rögtön gól született Blohm révén.

Csapatunk hamar kinyitotta a gólzsákot, bár az 5. percben csak 4-3-ra vezetett, de a kezdeti gyors játék meghozta az eredményét és a 13. percben a jubiláló Kristiansen, majd Blohm négygólosra növelte a győri előnyt (9-5). Ezt követően Duijndam egészpályás kapusgóllal járult hozzá az eredmény alakulásához, ezért negyedóra elteltével 10-5-re lépett el az ETO. Nem sokkal később csökkentette hátrányát az MTK, amiért Kirkely vezetőedző felhasználta első időkérést. Az egyperces megbeszélést követően pályára lépett Farkas Júlia és Farkas Eszter is, utóbbi ráadásul góllal szállt be a meccsbe. Az ETO-fór apróbb léptékkel, de ismét elkezdett nőni, a 25. percben 15-11 állt az eredményjelzőn. Félóra játékot követően megmaradt a négygólos differencia, így 17-13-as győri vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő kezdetén Solberg érkezett a kapuba, Fodor révén pedig gyors gól született (13-18). A két fél közti gólkülönbség öt találat környékén stagnált a 38. perc környékén (18-23). Negyedórával a lefújást megelőzően ismét zárkózott a fővárosi alakulat, azonban az ETO-játékosok tartották az ötgólos vezetést. A találkozó 50. percében Győri-Lukács hatgólosra növelte a győri előnyt, ezután a hazaiak folyamatosan közeledtek, amit Kirkely vezetőedző időkéréssel, Oftedal pedig góllal fékezett meg az 56. percben. A végeredmény ötgólos ETO-győzelem. MTK Budapest – Győri Audi ETO KC: 31-36.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Kemény mérkőzést játszottunk. Előzetesen tudtunk, hogy nagyon jó egyéni képességű játékosokból áll ez a csapat. Nagy elvárásaink voltak a mostani találkozóval kapcsolatban, önmagunk játékát szerettük volna magas szinten megvalósítani. A koncentrációnkat csupán kis ideig voltunk képesek megfelelő szinten tartani. A megszerzett két ponttal azonban természetesen elégedettek lehetünk.”

Győri-Lukács Viktória, Győri Audi ETO KC: „Dekoncentráltnak éreztem ma a csapatot. Nagyot küzdött mindkét fél. Annak örülök, hogy végig vezetve meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést.”

Vágó Attila, vezetőedző, MTK Budapest: „A feladatunk az volt, hogy az elmúlt hetekben felépített teljesítményünket, önbizalmunkat ne romboljuk le. Nagyot küzdve, szoros meccset játszottunk a Győrrel. Kértem a csapatot, hogy minden téren szedjük össze magunkat, azt gondolom, ez sikerült is. Elégedett vagyok.”

Papp Dorka, MTK Budapest: „Szerintem sikerült teljesíteni mindazt, amit az edzőnk kért tőlünk a találkozó előtt. A csapattársaimat dicséret illet, mindenki ügyes volt. Örülök, hogy egy ilyen pörgős mérkőzést játszottunk.”