Ismét szinte teljesen üres a Győri Audi ETO KC öltözője az Audi Aréna Győrben, hiszen két kivétellel minden felnőtt játékosunk nemzeti csapataikban szerepel Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseken. Nézzük, ki merre szerepel.

Magyarország, mint a 2024-es EB társrendezője nem selejtez, így a szintén társrendező svájciakkal és osztrákokkal, valamint a EB címvédő norvégokkal közösen az úgynevezett Euro-Cup-ban méri össze erejét. Golovin Vlagyimir csapatában Győri-Lukács Viktória és Szöllősi-Schatzl Nadine kapott szerepet, a stábban pedig ott van Pigniczki Krisztina és Holanek Zoltán is.

Magyarország február 28-án szerdán Tatabányán csap össze Svájccal, majd március 2-án szombaton Svájcban mérkőzik meg egymással a két csapat ismét.

Norvégia mindeközben 5 győri játékossal a soraiban (Kari Brattset Dale, Emilie Hovden, Veronica Kristisansen, Stine Oftedal, Silje Solberg) február 28-án hazai pályán fogadja Ausztriát, majd március 3-án vasárnap nyugati szomszédainknál találkoznak ismét.

Szlovénia és Franciaország egymás ellen játssza a két selejtező meccset. Ana Gros és Szlovénia február 29-én fogadja hazai pályán a franciákat, majd március 2-án Estelle Nze Minko és Franciaország kapja meg a hazai pálya előnyét a selejtezőben.

Dánia válogatottjába meghívót kapott Line Haugsted és Sandra Toft. A dánok előbb február 28-án Lengyelországban vendégeskednek, majd március 2-án hazai pályán mérkőznek meg a lengyel válogatottal.

Svédország  Linn Blohmmal a soraiban február 28án idegenben, majd március 2-án hazai pályán szerepel Izland legjobbjai ellen.

A Rinka Duijndammal felálló Hollandia először Csehországban lép pályára a csehek ellen február 28-án, majd március 3-án hazai pályán fogadják a cseh csapatot.

Bruna de Paula Lisszabonban, Portugáliában edzőtáborozik Brazília válogatottjával.

Sok szerencsét kívánunk mindenkinek, és sérülésmentes visszatérést Győrbe!