Kellemetlen „ajándékot”, orrtöréssel járó ütést kapott az orrára Ana Gros születésnapja alkalmából a Buducnost elleni idegenbeli meccs hajrájában idén januárban. A kíváló balkezes lövő jó formában volt a sérülése előtt, de szerencsére abban is tért vissza. A szlovén válogatott színeiben 11 gólt szerzett két meccsen a franciák ellen, és így önbizalommal telve, elszántan tért vissza Győrbe, hogy gólokkal segítse csapatát a Tatabányán rendezett Magyar Kupa négyes döntőn.

 

Majdnem két hónapos volt Ana Gros kényszerpihenője az orrtörése miatt. A jobbátlövő azonban nem pihenéssel töltötte ezt az időszakot, hanem elszántan készült a visszatérésére. „Nagyon jó érzés volt végre visszatérni a pályára, bár a francia válogatott nagyon erős ellenfél volt, de örülök, hogy újra játszhattam. A meccsek miatt edzünk keményen nap mint nap, és nehéz, amikor nem tudsz versenyezni és segíteni csapatodnak, és persze hiányzik az adrenalin is, amit a meccsek adnak.

A rutinos átlövő küzdelmes hétvégére számít, hiszen a jelenlegi négy legerősebb magyar klub vív meg egymással a kupagyőzelemért. „Nagyon fontos hét áll előttünk, és izgalmas meccsek várnak ránk a hétvégén. Nagyon örülök annak is, hogy újra Győrben lehetek, és alig várom, hogy újra együtt játszhassak a lányokkal. Igyekszem minden edzést felhasználni, hogy a lehető legjobban felkészüljek a hétvégére, és amennyire csak tudom, segítsem a csapatot. Szeretnénk megnyerni az idei első trófeát, de nehéz feladat áll előttünk, viszont abban is biztos vagyok, hogy maximálisan küzdeni fogunk és mindent beleadunk a pályán.”

A Debrecen elleni elődöntő már az idei negyedik felvonás lesz a két klub között, azaz a két csapat már nagyon jól ismeri egymást. „Sosem könnyű, ha rövid időn belül többször játszol ugyanazzal a csapattal, ennyi összecsapás után már egy kicsit inkább fejben dől el a meccs sorsa. Szeretnénk sokkal jobban játszani, mint az utolsó meccsen ellenük, de tiszteljük őket, mert remek teljesítményre képesek. Mindannyian nagyon motiváltak vagyunk, és tudjuk, hogy 120%-ot kell adnunk, hogy megnyerjük az elődöntőt.” - nyilatkozta Ana Gros