A Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa első elődöntőjében a Győri Audi ETO KC csapata a DVSC Schaeffler ellen lép pályára 2024. március 9-én 15:00-kor Tatabányán. A találkozó előtt Ulrik Kirkely vezetőedzőt kérdeztük. A mérkőzést az M4Sport élőben közvetíti.

 

Mindannyian nagyon vártuk, hogy a válogatott programot követően ismét együtt lehessünk Győrben. Természetesen a fókuszban a Debrecen elleni elődöntő szerepel, illetve a Magyar Kupa döntője. Jól ismerjük szombati ellenfelünket, biztosan nehéz összecsapás lesz. Tiszteljük őket, de ettől függetlenül nyerni szeretnénk. Magunkra kell koncentrálnunk, tudjuk mire vagyunk képesek, ha ezt a szintet el tudjuk érni, akkor mindenkinek nehéz dolga van velünk. Ana Gros visszatérése öröm számunkra, pár válogatott meccsen már szerepelni tudott a szombati találkozó előtt, de nem csak rajta múlik majd a mérkőzés. Mindenkinek magas szinten kell játszani a találkozón. Sikerült jól felkészülni, készen állunk.” – nyilatkozta Ulrik Kirkely vezetőedző.

A két gárda szezonbeli negyedik meccsére készül egymás ellen. A bajnokságban eddig egyszer, Győrben találkoztunk a Debrecennel. A 2024. január 17-i meccsen 25-23-ra nyertünk hazai pályán. A két alakulat a Bajnokok Ligája csoportkörében is megmérkőzött egymással. 2023 szeptember 16-án Győrben magabiztos győzelmet arattunk, 35-23-re nyertünk, azonban a 2024. február 9-én rendezett visszavágón a DVSC hazai pályán legyőzött minket 29-28-ra. A két gárda májusban még a bajnokságban csap össze egymással bajnoki találkozón.

Jó hír, hogy visszatérhet a meccsen Ana Gros, rá biztosan számíthat Ulrik Kirkely és a szakmai stáb.  

Csapatunk a Magyar Kupa sorozat rekordgyőztese, eddig 15 alkalommal hódították el kedvenceink a trófeát. Legutóbb 2021-ben emelhette fel győri játékos a serleget. Szombati ellenfelünk a DVSC eddig 5 alkalommal nyert kupát, legutóbb 1991-ben.

A Tatabányán, 2024. március 9-én 15:00-kor kezdődő összecsapás játékvezetői a Hargitai Gábor – Markó Gábor kettős lesznek. A találkozó tétje a fináléba jutás. A találkozót az M4Sport élőben közvetíti.