A első perctől vezetve gyűjtötte be a két bajnoki pontot csapatunk Székesfehérváron. Az Alba elleni bajnokin jól működött a védekezés, illetve a gyors lerohanások is, a fiatal Varga Dalma 2 góllal járult hozzá a győzelemhez.

Rinka Duijndam kezdett a győri kapuban, Kun Attila a Farkas Eszter, Kristiansen, Oftedal, Brattset Dale, Gros, Győri-Lukács hatosnak szavazott bizalmat a találkozón. A felnőttek közül most Ryu, Szöllősi-Schatzl és Toft maradt ki, illetve Varga Dalma és Farkas Eszter is lehetőséget kapott Farkas Júlia mellett.

A mérkőzés első gólját Brattset Dale szerezte, majd Kristiansen növelte tovább az előnyt. Az ötödik percben 5-2-re vezettünk és már jött is egyből a hazai időkérés. Remekül működött a győri védekezés, Duijndam védésekkel segítette csapatunkat. A 11. percben Brattset Dale már a harmadik gólját szerezte (4-8), majd jött a sorcsere a félidő felénél, ekkor 9-4-re vezettünk. A 10. győri találat Farkas Júliáé volt, majd Nze Minko gólját követően érkezett a második időkérés hazai részről a 18. percben. A Fodor, De Paula, Minko, Brattset, Farkas Júlia, Varga hatos folytatta a kemény védekezést, és az előny szerzést. De Paula első gólja az 50. bajnoki találata volt egyben, majd Fodor is betalált (7-14). A hazai csapatban a győri nevelésű Tóth Nikolett tartotta védéseivel a lelket, majd a félidő hajrájában Farkas Júlia kapott kiállítást. A játékrész utolsó momentuma egy időn túli szabaddobás volt, amit Gros végzett el, de labdája egy felugró védő arcát találta el – a játékvezetők szerint- ezért piros lappal kizárták lövőnket a meccsből (11-16).

A második félidőt a hazai kezdték, nálunk Solberg érkezett a kapuba. Minko két góllal nyitotta a játékrészt, majd Broch is betalált (12-19). Farkas Eszter szerezte a 20. találatunkat, majd Győri-Lukács lőtt szép gólt szélről (14-21). Solberg hetest védett, majd Blohm is beszállt a meccsbe.15-24-es állásnál kikérte utolsó idejét is a hazai kispad.  Győri-Lukács góljával lett meg a közte tíz (15-25) a 45. percben.  De Paula felugrásos gólja volt a 30. gólunk az 52. percben, és itt már csak a győzelem mértéke volt kérdéses. A fáradó hazaiak mellett sok lerohanásgólt tudtunk szerezni, Varga Dalma is szép gólt szerzett Solberg indításából(19-32). A végeredmény 37-21-es győri győzelem Székesfehérváron.

Kun Attila: A mai meccsen a tempó dominált, amiben ma sokáig jól tartotta magát az Alba, ehhez gratulálok. Az első félidőben sokat hibáztunk támadásban, ebben szerepe volt Tóth Nikolettnek is. Próbáltam forgatni a csapatot, és örülök, hogy mindenki tudott élni ma a lehetőséggel. Megtiszteltetés számomra mindig, amikor a felnőtt csapattal dolgozhatok. Öröm volt minden perc velük most is, de nem ez az én igazi álmom, hogy a felnőtt csapatot vezessem. A fiatalokkal szeretek dolgozni, és az az igazi öröm számomra, ha olyan játékosokat, mint például Varga Dalma láthatom az első csapatnál bizonyítani.

Varga Dalma: Az első félidőben sok volt a hiba támadásban, a folytatásban sikerült könnyű lerohanás gólokat szerezni. Fantasztikus érzés mindig, amikor a felnőttek között játszhatok. Egyszer szeretném, ha ez lenne a „rendes” csapatom.

Horváth Roland: Gratulálok az ETO-nak, nem volt ma kérdés ki nyeri a meccset. A célunk az volt, hogy legyenek olyan periódusok, amelyekben előre lépést tehetünk. A meccset rosszul kezdtük, de összességében sikerült tisztesen helyt állni. Várható volt, hogy a végére fizikálisan felőröl minket az ellenfél. Fiatal csapatunk van, ezek a meccsek jól szolgálják a játékosok fejlődését.

Tóth Nikolett: Gratulálok ellenfelünknek. A mi fókuszunk nem a mai meccsen volt, hanem hogy tudjunk egy ilyen találkozóval készülni a számunkra fontos mérkőzésekre, mint például az MTK ellenire. Kívánom az ETO-nak, hogy nyerje meg a Bajnokok Ligáját.