A Győri Audi ETO KC 2024. március 27-én az újonc Kozármislenyhez látogatott a K&H női kézilabda liga 18. fordulójában. A válogatott szünet előtti utolsó összecsapáson már a szünetre meggyőző, 13 gólos előnyre tettek szert a zöld-fehérek, és végül magabiztosan, 34–15-re nyertek a sereghajtó ellen.

Hosszú túrával zárt csapatunk a válogatott szünet előtt, ugyanis az újonc Kozármislenynél vendégeskedett a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban. A győri kapuban Duijndam kezdett, aki előtt a Győri-Lukács, Kristiansen, Blohm, Haugsted, Nze Minko, Fodor hatosfal védekezett. Per Johansson ezúttal de Paulát, Toftot és Ryu-t nem nevezte a mérkőzésre, azonban több tehetségünknek is lehetőséget adott.

Nagyszerű hangulatban, majdnem telt ház előtt, gyors tempóban kezdődött az összecsapás, amelyen bár az első gólt a házigazda szerezte, Kristiansen 700. ETO-góljával egyenlítettünk, mi több, az apróbb pontatlanságok ellenére is elléptünk (1–5). A játékrész közepére Brattset Dalét kezdték megtalálni a társak a falban, beállónk pedig biztos kézzel értékesítette helyzeteit, ráadásul a mieink gyors betöréseivel is akadtak gondjai a hazai védőknek. Duijndam jókor fogott hétméterest, de ezen kívül is gyakran találkozott a labdával – a 20. percben nem sokkal maradt el a 70 (!) százalékos mutatótól (4–13). Nem kellett sokat várni, hogy két számjegyű legyen az előnyünk – ahogy arra sem, hogy Gros megszerezze 300. bajnoki gólját –, így már a szünet előtt elkezdte forgatni a csapatot Per Johansson – a jó megmozdulásoknál Oftedal hatalmas mosollyal az arcán buzdította az ekkor a pályára érkező fiatalokat.

A második félidőt 17–4-es vezetésről kezdték a mieink, de az első percekben mindig akadt, aki válaszolt a mislenyiektől. A különbség csak a 40. perchez közelítve kezdett tovább nőni, amikor Győri-Lukács kétszer a szélről, egyszer pedig elfutásból volt eredményes – magyar válogatott játékosunk ebben a szakaszban Kristiansennel vívott gólpárbajt a csapaton belül (8–23). Az utolsó negyedórára visszatért Farkas Júlia, és Varga Dalma, valamint Farkas Eszter is kapott játékperceket – mindhárman be is találtak a többször védő Wichmann hálójába (13–28). A hajrára elfáradó baranyaiak nagy ellenállást már nem tudtak kifejteni. Gros büntetőjével meglett a húsz közte (13–33), és bár egy hetesből még betalált a házigazda, a vége így is magabiztos, 34–15-ös győri siker lett.

Per Johansson, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője: – Azzal kezdeném, hogy a kézilabda nem véletlenül csodálatos játék. Amit ma láthattunk a közönségtől, valamint az a hozzáállás, amit a hazai csapat bátorságban mutatott, ez az, amiért szeretem ezt a sportágat. Nem voltunk elégedettek a Vác meccs után, főleg a védekezésünkkel, és úgy jöttünk ide, hogy javítani szerettünk volna ezen. Úgy gondolom, ez sikerült, az első félidőben négy gólt kaptunk, Rinkának tíz-tizenkét védése volt. Nagyon elégedett vagyok Farkas Júliával, akinek a játékát egyre jobban megismerem, és büszke vagyok a mai teljesítményére, bátran játszott. Az összteljesítményt tekintve elégedett vagyok.

Farkas Júlia, a Győri Audi ETO KC irányítója: – Hosszú út után nagyszerű atmoszféra fogadott bennünket, úgyhogy az első perctől jól éreztük magunkat a pályán. Per azt kérte az öltözőben, hogy domináljunk a pálya minden területén. Úgy gondolom, ez sikerült, lesz mit tovább vinnünk ebből a mérkőzésből.

Gyulay László, a Kozármisleny KA vezetőedzője: – Megérdemelten nyert a Győr, de szeretnék gratulálni a saját csapatomnak is, mert igyekeztek maradéktalanul végrehajtani, amit megbeszéltünk. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ilyen hangulatot, nagyszerű kézilabda-ünnepet teremtettek a Lauber Dezső Sportcsarnokba. Külön gratulálok az újoncunknak, hiszen ismét tizenhat éves újonct avattunk Bernhardt Panna személyében. Óriási büszkeség a csapatunknak, hogy a Győri ETO ellen hét saját nevelésű játékosunk is pályára lépett.

Halász Bernadett, a Kozármisleny KA irányítója: – Bevallom őszintén, eszméletlen érzés, hogy ennyi néző kilátogatott erre a mérkőzésre. A hazai környezet a megszokott, de nagyon jó, hogy Pécsen rendezhettük a mérkőzést. Örülök, hogy nagyjából hoztuk, amit megbeszéltünk, és hogy a fiatalok is egyre inkább szerepet vállalnak a csapatjátékból.