Az elmúlt héten még a magyar női kézilabda válogatott tartotta felkészülését Győrben, sőt az Ausztria elleni Euro Cup meccsen pályára is léptek az Audi Aréna Győrben  a nemzeti csapat tagjai. Ezen  a héten sem üres a győri létesítmény, hiszen a norvég női kézilabda válogatott április 14-ig Győrben edzőtáborozik.

 

A Svájc elleni győztes mérkőzést követően nem hazájába, Norvégiába hanem Győr felé vette az irányt a norvég női kézilabda válogatott. A Thorir Heirgeirsson vezette északi csapat egészen április 14-ig az Audi Aréna Győrben edz.

„Nagyon jó a kapcsolatunk a Győri Audi ETO KC csapatával hosszú évek óta, remekül tudunk együtt működni a győri kollégákkal. Rendszeres időközönként meg szoktuk látogatni a klubban játszó válogatott játékosokat, így a létesítményt is kiválóan ismerjük. Jelenleg öten is Győrben szerepelnek a nemzeti csapatból, akik közül hárman édesanyák is, így több indok is amellett szólt, hogy itt készüljünk.  Svájcból könnyen el tudtunk ide utazni, ráadásul hazafelé is sokat jelent majd, hogy egyszerűen el tudnak utazni a játékosok klubjaikba” - nyilatkozta klubunknak Thorir Heirgeirsson.

A norvég szövetségi kapitány kiemelte, hogy hosszú idő után nyílt lehetősége arra, hogy egy hétig zavartalanul készülhessen a nemzeti csapattal. „Hét éve ez az első olyan hét, amikor szezon közben a teljes keret egy héten keresztül együtt tud készülni úgy, hogy nincs mérkőzés vagy bármely egyéb program számunkra. Vannak támadásban és védekezésben is olyan új dolgaink, amiket gyakorolni, fejleszteni szeretnénk. Itt Győrben most végre megvan erre az időnk és a lehetőségünk is" - mondta a szakvezető.

A norvég válogatottban csapatkapitányunk, Kari Brattset Dale mellett Stine Oftedal, Veronica Kristiansen, Emilie Hovden és Silje Solberg tagja a norvég keretnek.