A szezon hátralévő részére Uros Bregar másodedzőként segíti Per Johansson munkáját a Győri Audi ETO KC csapatánál. A szlovén szakember szerződése – csakúgy mint a vezetőedzőé - a szezon végéig szól.

 

Másodedzővel bővül a Győri Audi ETO KC szakmai stábja.  Per Johansson mellé a szlovén Uros Bregar érkezik, aki jelenleg a szerb női válogatott szakmai irányítását végzi. Mivel mostantól a szezon végéig nem lesznek már válogatott programok a tréner teljesen győri feladataira koncentrál majd. „Per Johanssonnal átbeszéltük az első időszak tapasztalatait. Feladat van bőven, amihez a nemzetközi sztenderdek szerint szükség van egy másodedző munkájára is. A kezdeti tennivalókat Per Johansson elvégezte, de a válogatott szünetet arra használtuk fel, hogy megtaláljuk a megfelelő segítséget vezetőedzőnk számára. Úgy vélem ők ketten, kellőképpen fel tudják készíteni a csapatot a Bajnokok Ligája negyeddöntőire és a szezon hátralévő részére. Uros Bregar személyében tapasztalt szakember csatlakozik hozzánk, akinek megbízatása a szezon végéig szól” – nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető.

„Örülök, hogy Uros csatlakozik hozzánk.  Jól ismerjük egymást, hasonlóak a kézilabdáról vallott elképzeléseink. Az elmúlt időszakban több megbeszélésen vettük át a teendőket, holnaptól pedig Győrben folytatjuk a munkát már közösen” – mondta Per Johansson vezetőedző.

„Jól ismerem a klubot, ellenfélként számos alkalommal játszottam a Győri Audi ETO KC ellen. Európa egyik legjobb klubja, ahol megtiszteltetés dolgozni. Tisztában vagyok a jelenlegi helyzettel, és Per Johansson segítőjeként mindent meg fogok tenni a szezon eredményes befejezéséért” -nyilatkozta Uros Bregar.

A szlovén tréner 2015 és 2021 között hazája női kézilabda válogatottját vezette, emellett 2016 és 2021 között a Krim Ljubljana vezetőedzője is volt. A magyar bajnokságban is dolgozott, a 2015/16-os évadban Vácott, míg 2021 és 2023 között a Siófok KC vezetőedzői feladatait látta el. Jelenleg a szerb női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya.