A K&H női kézilabda liga 19. fordulójában a Kisvárda Master Good SE látogat 2024. április 21-én 16 órás kezdettel az Audi Aréna Győrbe. A találkozót az M4 Sport YouTube-csatornája élőben közvetíti.

A tizennyolcnapos válogatott programot követően hazai pályán folytatjuk a bajnokságot, ahol a K&H Liga 19. fordulójában a Kisvárdát fogadjuk az Audi Aréna Győrben. Az Európa-bajnoki-selejtezőkön és az olimpiai kvalifikációs tornákon elért sikereket követően kedvenceink önbizalommal telve vághatnak neki a klubidény utolsó szakaszának.

„Mindenki nagyon boldogan tért vissza a klubhoz a válogatottól, hiszen valamennyien kijutottunk az olimpiára. Nagy szó, hogy az ETO minden játékosa a legjobbak között szerepelhet. Úgy látom, a lányok rendkívül motiváltak és elkötelezettek a két kifejezetten kemény BL-negyeddöntő előtt. Az életükért küzdő csapatok, mint a Kisvárda, mindig veszélyesek, ezért mindenekelőtt tisztelettel kell bánnunk az ellenféllel. Mindazonáltal ez a találkozó arról is szól majd, hogy olyan elemeket hajtsunk végre, amiket az edzéseken gyakoroltunk, mióta elkezdtem a csapattal a munkát, és élesben is kipróbáljuk a különböző formációkat, játékrendszereket” – mondta a találkozó kapcsán vezetőedzőnk, Per Johansson.

Ősszel egyébként simán, 39–23-ra győztünk Kisvárdán, ahol Ana Gros 7 góljával a mérkőzés legeredményesebbje volt. A szabolcsi összecsapáson Rinka Duijndam is kivette részét a hengerből: összesen 17 labdát hárított, ezzel 47 százalékos védési hatékonyságot produkálva.

Józsa Krisztián fiatal együttese jelenleg a kiesés ellen küzd a bajnokságban – 18 mérkőzésen 5 győzelem, 1 döntetlen és 12 vereség a mérlege –, és 11 pontjával a tizenegyedik helyet foglalja el a tabellán. Ellenfelünk ezzel 2 egységgel előzi meg a már veszélyzónában tartózkodó Békéscsabát.

A mérkőzés előtt Rinka Duijndamot kérdeztük.

A találkozó 2024. április 21-én, vasárnap 16 órakor kezdődik. A mérkőzést az Asztalos Bence, Szalay Zoltán kettős vezeti, az M4 Sport YouTube-csatornája pedig élőben közvetíti