2024. április 17-én tartotta a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) licensz magújító szakmai napját erőnléti edzők számára. Ilyenkor az eszmecserére is nagy hangsúly helyeződik, mivel mindenki célja a közös fejlődés. A szövetség – látva a munkát, amit klub- és válogatott szinten is képviselnek – a Győri ETO KC két erőnléti edzőjét, Holanek Zoltánt és Ruppert Bálintot kérte fel, tartsanak egy-egy előadást.

Délelőtt az elméleti szekció keretein belül Ruppert Bálint tartott előadást a periodizációról. Az edzés fázisainak optimális makromenedzsmentje nem egyszerű feladat. Mindezt Bálint saját klub és válogatott példákon keresztül mutatta be, majd kutatásokkal alá is támasztotta az elhangzottakat.

A délutáni, gyakorlati szekcióban Holanek Zoltán előadása a bemelegítésre fókuszált. Összefüggött Bálint délelőtti előadásával. Periodizáció alapján mutatott rávezető feladatokat, melyekkel fel lehet készíteni a játékosokat az aznapi terhelésre.

„Mindkettőnk célja az volt, hogy inspiráljuk a hallgatóságot. Egy utat szerettünk volna bemutatni, egyfajta gondolkodásmódot átültetni a fejekbe” – nyilatkozta Holanek Zoltán és Ruppert Bálint.

A pozitív visszajelzések is alátámasztják szakembereink kiválóságát:

„Gratulálok! Ez az eddigi legjobb előadás volt.”

„Köszönjük az információkat. Mind a monitorozási technikákat, mind a gyakorlatokat fel fogjuk használni a jövőben!”

„Szuper volt az előadás! Gratulálok a kutatásokhoz!”

„Végre egy előadás, ahol valódi problémákra kaptunk megoldási lehetőséget. Ezer hála!”

„Kézilabda szakmai napon, kézilabdás példák. Köszönjük!”