A Győri Audi ETO KC 2024. április 21-én a kiesés elől menekülő Kisvárdát fogadta a K&H női kézilabda liga 19. fordulójában az Audi Aréna Győrben. A válogatott szünetet követően első meccsüket játszották a zöld-fehérek, akik már a félidőre magabiztos, 15 gólos különbséget alakítottak ki, és végül kiütéses, 38–21-es győzelmet arattak.

A hosszú válogatott időszakot követően a Solberg, Győri-Lukács, Gros, Brattset Dale, Haugsted, Kristiansen, Oftedal kezdőcsapatnak szavazott bizalmat Per Johansson – szlovén átlövőnknek ez volt a 150. mérkőzése zöld-fehérben. Szakvezetőnk a fiatal Szár Evelin személyében újoncot is avatott a mérkőzésen, míg a keretből ezúttal Rinka Duijndam, Linn Blohm és Yvette Broch maradt ki.

Gyors leronahás végén Győri-Lukács nyitotta a találatok sorát, majd a másik szélen Fodor volt eredményes. Egy kihagyott hetes után Solberget a kapufa is kisegítette, így várdai egyenlítés helyett ismét mi örülhettünk, de a kezdeti percekben gólra gól volt a válasz. A pontatlanságokat jól használták ki a lányok, a gyors lerohanásokra nem volt válasza a vendégeknek, így 7–2-nél már a 8. perc elején időt kért Józsa Krisztián. Csapatán ez sem segített, ugyanis pár perccel később már tíz volt közte (12–2), és a 20. percre fordulva is tíz-tizenegy gólon táncolt a különbség (16–5). Kedvenceink ezután sem vettek vissza a tempóból, így a félidőben 22–7 volt az állás.

A félidőben a Költészet napja alkalmából meghirdetett pályázatunk első három helyezettjét díjaztuk. Pintér Virág Győri Sztárok! című költeménye a harmadik, Hajdu-Kriston Krisztina ETO-himnusz című verse a második helyen végzett, a százezer forintos fődíjat pedig Bükkösi György érdemelte ki az Új ETO induló című költeményével.

A második félidőt Stine Oftedal sporttörténeti, 1100. ETO-gólja vezette fel, majd a csereként beálló Ryu talált be kétszer. Toft hetest védett, majd Haugsted kapta a találkozó első kiállítását a 40. percben, ám amíg mi emberhátrányból is betaláltunk, a Kisvárda csak az utolsó másodpercben tudta gólra váltani létszámfölényét. Öt perccel később egy újabb emberhátrány alatt Gros vette be ismét az ellenfél kapuját, így meglett a húszgólos hazai előny (31–11). Egy-egy villanás akadt a nyírségieknél, de nem voltak egy súlycsoportban a házigazdával. A vége sima lett – 38–21-re nyert az ETO, amelyre a következő hétvégén az idény talán legfontosabb idegenbeli meccse vár a Vipers otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Per Johansson, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője: – Kevés mérkőzésünk van mostanában, ezért – minden tisztelettel a Kisvárda felé – ezeket a mérkőzéseket a gyakorlásra kell felhasználnunk az idény hátralévő részében. Éppen ezért amit a védekezésben, a kontrajátékban és a támadásban láthattunk, örömmel töltött el. A védekezésünk az első félidőben kimagasló volt, a kontráink ültek, támadásban pedig két eltérő formációt is használtunk. Az egyikben Stine Oftedallal és Veronica Kristiansennel, a másikban Bruna de Paulával és Estelle Nze Minko-val, teljesen eltérő játékot játszottunk. A második félidő első fele még rendben volt, de az utolsó negyedórára talán a Kisvárda is elhitte, hogy van keresnivalója, megbüntette a hibáinkat, ezért csökkent a különbség.

Bruna de Paula, a Győri Audi ETO KC balátlövő: – Valamit építünk most itt közösen Győrben, és ez a találkozó jó alkalom volt, hogy megpróbáljunk pár dolgot, és önbizalmat szerezzünk, hiszen jövő héten egy sorsdöntő párharc első mérkőzése vár ránk. Összességében elégedett vagyok.

Józsa Krisztián, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője: – Látszott, hogy teljesen más tempót diktált a két csapat. Látszott, hogy a Győr topformában van, az első félidőben nem is termett nekünk sok babér, rengeteget hibáztunk, és ezekből könyörtelenül megbüntettek minket. A második félidőben rengeteg olyan pozitívum volt, amelyekből a következő mérkőzéseken tudunk profitálni. Nyilván nem egy szinten van a két csapat, de szerintem a második félidőben nem vallottunk szégyent.

Kovalcsik Bianka, a Kisvárda Master Good SE jobbátlövője: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, sok helyzetet hagytunk ki, amelyekből lerohanásgólokat kaptunk. Krisztián azt mondta, hogy kezdjük nyugodtan a mérkőzést, mindenki bátran menjen a kapu felé, de ez az első félidőben nem látszott, mert sok elrontott ziccerünk volt. Szerintem a második félidőben sikerült a saját játékainkat játszanunk, és már nem kaptunk annyi lerohanásgólt, mint az elsőben.