A Győri Audi ETO KC 2024. május 11-én 17:15-től a Ferencvárost fogadja a K&H női kézilabda liga 22. fordulójában. A szombati bajnoki rangadóra minden jegy elkelt az Audi Aréna Győrbe, a kiemelt érdeklődés mellett pedig útlezárás is nehezíti majd a sportcsarnok körüli közlekedést, ezért kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen!

Rövid időn belül újabb fontos csata vár kedvenceinkre, ugyanis az EHF FINAL4-ba jutást követően május 11-én, szombaton 17:15-től a bajnokságban még veretlen Ferencvárost fogadjuk az Audi Aréna Győrben. A két csapat története 110. összecsapására készül, a párosítás presztízséhez méltóan pedig már idejekorán elfogytak a belépők, így telt ház, és fantasztikus hangulat várja majd a lányokat a pályán.

Ami a két együttes harcát illeti, ahogy az elmúlt években, idén is kiélezett a küzdelem – ráadásul az utóbbi majdnem négy évben mindig a pályaválasztó nyerte a zöld-fehér rangadót. Egymás elleni összevetésben egyébként az előző két évadban jobbnak bizonyultunk az FTC-nél, ezúttal azonban a legalább hétgólos revans sem biztos, hogy elég az őszi, 28–22-es vereséget követően a bajnoki cím megvédéséhez.

„Három héten át készültünk a Vipers-re, de két nagyon-nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, utaznunk is kellett, de boldogok vagyunk és megkönnyebbültünk, hiszen megtettük az első lépést, és bejutottunk a négy közé a Bajnokok Ligájában. Természetesen a lányok vasárnap szabadnapot kaptak, hétfőn pedig újrakezdtük a kézilabdát és a felkészülést. A hangolódás felénél járunk, lépésről lépésre haladunk, de készen leszünk – mondta Per Johansson vezetőedző, aki első zöld-fehér rangadójára készül. – Nagyon tisztelem a magyar titánok összecsapását. Romániában a CSM Bucuresti-vel a Valcea és a Rapid Bucuresti ellen, Oroszországban pedig a Rosztovval a CSZKA Moszkva ellen vettem már részt hasonlón, de úgy gondolom, talán ez Európa legnagyobb rangadója. Nagyon tisztelem a Ferencváros csapatát, amely tudja, hogy tegyen nekünk keresztbe, úgyhogy nagyon felkészültnek kell lennünk, mert ezúttal is nagy lesz a nyomás, és valószínűleg újabb magas hőfokú, kemény meccs vár ránk.”

A svéd szakember hozzátette: az egyetlen dolog, amit tehetnek, hogy igyekeznek javítani azokon a dolgokon, amelyekért ők felelnek.

„Például nyilván legalább hét góllal szeretnénk megnyerni a meccset, de ezt nem kell tíz perc után, vagy már a félidőre elérnünk. Persze, ettől még héttel kell nyernünk, és akkor a többi már nem rajtunk múlik. Aztán meglátjuk, hogyan zárja az idényt a Fradi, de még mi is játszunk a Debrecennel. Tehát csak annyit kell tennünk, amit tudunk. Ami a döntő tényezőket illeti, természetesen jól ismeri egymást a két csapat, így nem igazán lesz meglepetés. Mindazonáltal minden egyes alkalommal vissza kell futnunk, mert nekünk a szilárd, kemény védekezés a kulcs” – fogalmazott.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a fokozott érdeklődésre való tekintettel az Audi Aréna Győr környékén megnövekedett forgalomra kell számítani. Emellett rendezvény miatt a Nagysándor József utca Stadion utca és Tóth László utca közötti szakaszán teljes útzár lesz, így az Audi Aréna Győr parkolóit a Pesti út, valamint a Puskás Tivadar út-Kiskút liget (Ipar-csatorna) felől lehet megközelíteni. A beléptetéskor és a parkolásnál is előfordulhat megnövekedett várakozási idő, ezért szeretnénk megkérni Önöket, hogy érkezzenek időben a találkozóra, elkerülve ezzel a torlódást!

Kapunyitás két órával a mérkőzés előtt – 15:15-től.

Felhívjuk a CB és CJ szektorba jeggyel rendelkező szurkolóink figyelmét, hogy helyeiket kivételesen a CB és a BJ szektorok közötti sarokbejáraton tudják megközelíteni.

A Q és az R szektorokba szóló helyek elfoglalása alulról, az EJ-EB szektor felől lehetséges.

A május 11-én, 17:15-kor kezdődő mérkőzést a Horváth Péter, Marton Balázs játékvezetői kettős dirigálja, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.