A Győri Audi ETO KC 2024. május 26-án, vasárnap 18 órától a Dunaújváros ellen zárja a K&H női kézilabda liga küzdelmeit. A 26. fordulóban rendezendő mérkőzésen a győri közönség utoljára láthatja az Audi Aréna Győrben a nyáron távozó kedvenceket, Line Haugstedet, Szöllősi-Schatzl Nadine-t, Ana Grost, Stine Oftedalt, Silje Solberget, Rinka Duijndamot és Yvette Broch-ot.

Egy korszak lezárul – akár ezzel a mondattal is kezdhetnénk a Dunaújvárosi Kohász elleni mérkőzésünk felvezetését, hiszen az elmúlt években meghatározó játékosaink, valódi közönségkedvencek távoznak nyáron az ETO-tól, így a vasárnapi az utolsó alkalom, hogy Line Haugsted, Szöllősi-Schatzl Nadine, Ana Gros, Stine Oftedal, Silje Solberg, Rinka Duijndam és Yvette Broch kifutnak a pályára az Audi Aréna Győrben. Természetesen ez még nem az idény vége, hiszen a legnagyobb feladat, a június 1-jén és 2-án a budapesti MVM Dome-ban rendezendő EHF FINAL4 még vár a lányokra, de hazai közönség előtt eljött a búcsú pillanata.

„A vasárnapi találkozó elsősorban tisztelgés lesz azon játékosaink előtt, akik nyáron elhagynak minket, de korábban éveken át fantasztikus munkát végeztek zöld-fehér szerelésben. Ez egyben az egész csapat búcsúmérkőzése is, amellyel megköszönjük fantasztikus szurkolóink egész éves támogatását” – fogalmazott Per Johansson vezetőedző.

Az utolsó kör előtt a Dunaújváros 10 győzelemmel és 15 vereséggel a 8. helyen áll a tabellán, ráadásul sem előre, sem pedig hátra nem léphet a vasárnapi eredménytől függetlenül, így nyomás nélkül várhatja a meccset. A Kohász legeredményesebbje a 95 gólt számláló Szalai Babett, aki jelenleg 12. a góllövőlistán, és lövő hatékonyságban is az élmezőnyhöz tartozik.

„Ez lesz az utolsó bajnoki mérkőzésünk, és nagyon örülök neki, hogy hazai pályán zárjuk az idei magyar bajnokságot. Ez lesz az utolsó mérkőzésünk a final four előtt, úgyhogy remélem, a koncentrációnk és a fókuszunk a saját játékunkon lesz – mondta a záróforduló előtt balszélsőnk, Fodor Csenge. – Nem lebecsülve a Dunaújváros csapatát – hiszen nagyon tehetséges fiatal, illetve tapasztalt játékosokból áll –, de nekünk a fő szempont ezen a mérkőzésen az lesz, hogy győzelemmel búcsúztassuk hazai pályán a szurkolóink előtt ezt a bajnoki szezont. Illetve az, hogy még azokat a dolgokat, amik kicsi korrigálásra várnak, javítsuk, jó löketű mérkőzést játszunk a Dunaújváros ellen, és így teljes lendülettel mehessünk a final fourra.”

A vasárnap 18 órakor kezdődő találkozót a Fekete Tamás és Hajdu Tamás vezeti majd, az M4 Sport kézilabda YouTube-csatornája pedig élőben közvetíti.