Elmaradt a remélt siker. Az alsóházban helyet foglaló, s onnan menekülésre készülő két csapat a várakozásoknak megfelelően küzdelmes mérkőzést vívott egymással. Az első percektől eltekintve azonban jórészt a hazaiak akarata érvényesült, a főiskolások ezen a mérkőzésen nem tudták megközelíteni a Tatabányán nyújtott teljesítményüket. A motiváltan és rendkívül fegyelmezetten játszó Rába-parti gárda túl nagy falatnak bizonyult Somogyiéknak.
- Két közel azonos képességû gárda csapott össze, a nagyobb lelkesedés és a hazai pálya előnye döntőnek bizonyult - fogalmazott a mérkőzés után Csík János, a gyöngyösiek edzője. - A hazaiak végig kézben tartották a mérkőzést, nekünk ezúttal csak részsikerek jutottak. A győriek jobban akarták a győzelmet, megérdemelten tartották otthon a két pontot.
Kollégája, Tóth László elégedetten szólt fiairól: - Gratulálok a csapatomnak. Egyrészt azért, mert a megbeszélt taktikát maradéktalanul betartották, másodsorban pedig azért, mert több játékosom is betegsége ellenére vállalta a játékot- értékelt a győriek edzője.