A K&H női kézilabda liga 26., utolsó fordulójában a Győri Audi ETO KC már a félidőre magabiztos, 19–12-es előnyre tett szert a Dunaújváros ellen, és végül simán nyert 40–25-re. A 2024. május 26-án rendezett mérkőzés után a klubvezetés, valamint a szurkolói egyesület tagjai elbúcsúztatták az Audi Aréna Győrben utoljára pályára lépő játékosokat.

A győztes bajnoki idényzáráson túl komolyabb tétje már nem volt a K&H női kézilabda ligában a Győri Audi ETO KC–Dunaújvárosi Kohász KA mérkőzésnek, amely inkább a búcsúról szólt, hiszen a nyáron távozó Line Haugsted, Szöllősi-Schatzl Nadine, Ana Gros, Stine Oftedal, Silje Solberg, Rinka Duijndam és Yvette Broch utoljára lépett pályára az Audi Aréna Győrben. Ennek megfelelően mindegyikük lehetőséget kapott a szerződését meghosszabbító Per Johansson vezetőedzőtől, aki Brattsetet, Kristiansent és Győri-Lukácsot nem nevezte a találkozóra – a kezdőcsapatot ezúttal Duijndam, Hovden, Ryu, de Paula, Blohm, Nze Minko, Fodor Csenge alkották.

Az első percekben gólra gól volt a válasz, nem igazán találtuk az ellenfél betöréseinek ellenszerét, és bár 4–3-nál először átvettük a vezetést, szakvezetőnknek nem tetszett, amit látott, így 10 perc után kikérte első idejét (6–6). Ekkor ritmust váltottak a lányok, a gyors játékkal pedig nem tudta tartani a lépést a Dunaújváros – egy hat–egyes sorozattal a 18. percben már megnyugtató volt a fórunk (12–7). Estelle Nze Minko nagyszerű játékának köszönhetően már hat is volt közte, és bár a szünet előtt az apróbb figyelmetlenségeket kihasználva rövid ideig úgy tűnt, csökkenti hátrányát a Fejér megyei együttes, végül 19–12-es eredménnyel mehettek a csapatok az öltözőbe.

A félidőben akadémiai csapatunk éremátadására került sor, amely az NB II-es bajnokságot veretlenül megnyerve jutott fel az NB I/B-be.

A folytatásban Toft kezdett két védéssel, míg támadásban de Paula kezdte megszedni magát: az ötperces dunaújvárosi gólcsend után már a kétszámjegyű differencia határán jártak kedvenceink (21–12). Az előnyünk gyorsan nőtt, és rövidesen meglett a tíz, aztán a tizenegy is közte, és nem úgy tűnt, hogy a vendégek meg tudják állítani a minden posztról eredményes támadójátékunkat. Az utolsó 10 percnek 33–23-ról vághattunk neki, de igazából már csak a pontos végeredmény volt a kérdéses, a győztes búcsú nem forgott veszélyben. Az összecsapást végül egy Oftedal-gól és egy Solberg-védés zárta, a végeredmény pedig magabiztos, 40–25-ös zöld-fehér siker lett a bajnokságban.

A lefújás után ünnepélyes díjátadásra került sor, ahol csapatunk megkapta a bajnoki ezüstérmeket, ezt követően pedig a klubvezetés és a szurkolói egyesület elbúcsúztatták a távozó kedvenceket.

Per Johansson, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője: – Az elmúlt hetet a védekezés gyakorlásával töltöttük, ehhez maximálisan jó ellenfél volt a Dunaújváros, amely felszabadult játékkal lepett meg bennünket. Rendkívül jól játszották az egy-egy elleni helyzeteket az első félidő kezdetén, ezért korán időt is kellett kérnem. Próbáltuk megnyitni a védelmünket, az öt-egyet, különböző formációkat gyakorolni. Fontos volt kipróbálni azokat a helyzeteket, amelyek várhatnak ránk, de nem szabadott megfeledkeznünk a támadókról sem. Ez egy különleges alkalom volt, hiszen voltak, akik utolsó mérkőzésükön léptek pályára. összességében elégedett vagyok a találkozóval.

Bruna de Paula, a Győri Audi ETO KC balátlövője: – Jót tett a mérkőzés az önbizalmunknak egy héttel a négyesdöntő előtt, sikerült jó meccset játszanunk. Új dolgokat, a nyitott öt-egyet is kipróbáltuk a védekezésben, és azért is örülök ennek a sikernek, mert olyan két meccs következik az idény zárásaként, ahol mindent ki kell adnunk magunkból.

Paic Róbert, a DKKA vezetőedzője: – Úgy gondoltuk, hogy ezzel a mérkőzéssel pontot tehetünk az i-re. Teljesítettük, amiért küzdöttünk az év során, így felszabadult játékra készültünk. Az első félidőben ez sikerült, egyedül az ETO gyors tranzícióival nem tudtunk mit kezdeni. Az ötvenötödik percig reménykedtünk, hogy tízen belül maradhatunk, de az utolsó ötben kiengedtünk. Nekünk marad az az öröm, hogy helyenként tetszetős játékot mutattunk be, a fiatalok pedig szép teljesítményt nyújtottak, ami reménykeltő a jövőre nézve.

Lakatos Petra, a DKKA jobbátlövője: – A mérkőzés első negyedórájában jól tartottuk magunkat, ezért büszke vagyok a csapatra. Ezután megmutatkozott a fizikai és rutinbeli különbség, így elkezdett nyílni az olló. Örülök, hogy mindenki lehetőséget kapott, és a Győr is tudott gyakorolni, mert nem feltett kézzel mentünk ki a pályára, végig küzdöttünk.