Egy láthatóan még mindig a mérkőzés lázában égő, és igen jó kedvû edzőhöz lépett oda tudósítónk jó fél órával a találkozó lefújása után. "Pillanat, mindjárt megnyugszom! - neveti el magát, és hellyel kínál.

- 7:6 -ra vezetet a Gyöngyös, utána viszont mintha beoltották volna  a vendégeket gól ellen. Mi vezetett ehhez a fordulóponthoz?
- Talán az, hogy kapust cseréltünk és beállt Hoffman Ákos...

- Aki az őrületbe kergette az ellenfél átlövőit, de főleg a szélsőit...
- Sokat videózok. A Gyöngyösről is négy videóm volt, minden játékosukat részletesen kielemeztem. Persze Hoffmann Ákos jó formájához kellett az is, hogy jól védekezzünk - a mesteredző itt kitért arra, hogy szisztémát váltottak, és az 5+1-es tolódásos védekezésben a labda nélküli támadókra is ki-kilépett a Dénes - Schuch kettős - elsősorban Patócskai őrzése volt a feladatuk - Kollégám öszeszámolta, hogy körülbelül 70-80-szor ütköztek, ami elképesztő szám!

- Ám 17:10 után kezdett gólokat lőni, és felzárkózni a  vendégegyüttes...
- Ez egyértelmûen a  fáradtság jele. Többen betegen vállalták a játékot. A 10 lövést eleresztő Bognár két nappal ezelőtt 39 fokos lázzal feküdt, de Szalafai sem volt egészséges...és még sorolhatnám. Nézze, serdülőket kell  a kispadra ültetnem! (Igaz, közülük az egyiket Magyarország legjobb serdülőjátékosának választották, nevezetesen Németh Gábort). Írja le nyugodtan, ez a csapat nem első osztályú...de nem minőségileg, hanem mennyiségileg! - itt szó esett arról, hogy Győrben gyakorlatilag alig van egy kezdőcsapatnyi bevethető, élvonalra is alkalmas játékos. Amennyiben betegség, vagy sérüléshullám tizedeli meg a csapatot, akkor az edző kénytelen az ifiből, vagy a serdülőből meríteni - nem normális dolog az, hogy egy serdülőjátékos játszik egy serdülőmeccset, utána ifimeccset, végül leül a nagycsapat kispadjára...

- A csapat gyengén kezdte a bajnokságot, ám egyre jobban belelendül a játékba
- Egy laikus számára lehet, hogy gyengén kezdtünk, talán még egy vezető is így látta - mosolyodik el Tóth - azokon a meccseken benne volt a pakliban a verség, az első pontunkat ráadásul a Dunaferr ellen szereztük, ami óriási bravúr. Ez a csapat most ilyen, bárkit legyőzhet egy-két góllal, de ugyanennyivel ki is kaphat tőle. Nyert itt egy góllal a Komló és a Tromos, idegenből mégis hoztuk a pontokat. Kikaptunk eggyel Békésen, a kupában meg győztünk...de ezeken a mérkőzéseken nem hibázhatok, pont ezért, mert szoros meccsek. A serdülő játékosokat nem állíthatom be olyankor, amikor egy gól a különbség.

- Most, hogy véget ér a pénztelenség, jó hatással lehet a csapat játékára?
- Mindenképpen! Ősszel már azon töprengtem, hogyan tudnám motiválni a fiúkat...de szerencsére a decemberi fizetésünket megkaptuk, és ígéretet kaptunk arra is, hogy rendezik a január-februári tartozást is.

- És mit hoz a jövő...?
- Ahogy mondtam az előbb, ez a csapat nem alkalmas a nyolc közé jutásra...de be fog kerülni!