A második félidő közepén egygólos (22-21) magyar vezetésnél merész lépésre szánta el magát Marit Berivik, a norvégok szövetségi kapitánya: miután emberhátrányba került együttese, kapus helyett mezőnyjátékost cserélt, mondván, ha a mezőnyben az ellenféllel azonos létszámban lesz csapata, és így támad, sikerül egyenlíteni. Ehelyett mi lőttünk gólt, a csapat labdát szerzett, és Görbicz Anita, a győriek irányítója saját kapuja előteréből talált a norvég kapuba, s ez a gól is kellett a 32-27-es sikerünkhöz.
- Mivel a gólom előtt is hasonló szituációban védekeztünk, feltûnt, hogy a norvégok üresen hagyják a kaput - mesélte lapunknak Görbicz, aki utoljára tavaly egy KEK-meccsen volt hasonlóképpen eredményes. - Ahogy hozzám került a labda, egyből rálőttem. Örülök, hogy bement, legalább sikerült megbüntetnünk a norvégokat a kísérletezgetésükért.

Görbiczhez hasonló véleményen volt Németh András (54), a válogatott szövetségi kapitánya is.
- A norvégok régóta gyakorolják ezt a formációt, már a decemberi EB-n is alkalmazták - magyarázta Németh, hozzátéve, hogy kimondottan jólesett a lelkének Anita szép találata. - A meccs előtti videózásnál átvettük annak az eshetőségét is, hogy mit kell tenni akkor, ha a norvégok lehozzák a kapust. Kértem a lányoktól, hogy ilyen esetben, ahogy megszerezték a labdát, azonnal lőjenek. Anita okos góllal büntette meg őket a kísérletezgetésükért.