Nem sokat pihenhettek a Debrecen elleni kupameccset követően a Dunaferr SE férfi kézilabdázói, akikre holnap este már újabb feladat vár, ezúttal a bajnoki küzdelmek sorában. Együttesünk ellenfele a bajnoki tabella nyolcadik helyén álló Győr gárdája lesz, s bár az őszi szezonban hatalmas meglepetésre csak döntetlent sikerült kiharcolnunk a Rába-parti városban, hazai pályán csak a győzelem lehet a célja a mieinknek.
   
Visszatérni a helyes útra

   
Nem úgy sikerült csapatunk Debrecen elleni kupameccse, ahogyan azt a gárda és Imre Vilmos vezetőedző tervezte, hiszen a piros-fehérek háromgólos hátrányból várhatják a két hét múlva esedékes kupavisszavágót. Addig viszont nem ülhetnek tétlenül a fiúk, sőt: holnap este újra fel kell pörögnie csapatunknak, hiszen a fiatal és lelkes Győr gárdája látogat Dunaújvárosba este hat órától. Csapatunk vezetőedzője már leszûrte a debreceni meccs tanulságait, s mint azt a DO-nak elmondta, javuló játékot, biztos győzelmet vár együttesétől a holnapi mérkőzésen:
- Debrecenben sajnos csak az első tizenöt, illetve az utolsó tíz percben játszottunk abban a ritmusban, amely elfogadható, s elsősorban ez okozta vereségünket. A legfontosabb tanulsága tehát az volt a kupameccsnek, hogy ismét fel kell pörögnünk, s újra a saját ritmusunkat kell játszanunk – ha ez sikerül, nem okozhat gondot a győzelem magabiztos megszerzése.
   
Minden mellettünk szól
   
Együttesünk vezetőedzője érdeklődésünkre kiemelte: a fenti "tempóváltás" mellett az is fontos, hogy a támadójátékunk és a kapusteljesítményünk is feljavuljon – egyik tényezővel sem volt elégedett a Dunaferr mestere a legutóbbi találkozón. Most azonban máskép lesz, ígérte honlapunknak Imre Vilmos:
– A hazai pálya előnye, illetve a két gárda közti tudáskülönbség mindenképpen mellettünk szól, s úgy gondolom, hogy a mérkőzés végére ki is jön majd ez a differencia a két gárda között. A győriek szerencsére ritmusos, jó kézilabdát játszanak, így érdekes mérkőzésre lesz kilátás, de számunkra nem csak a győzelem megszerzése a kötelező érvényû, hanem a közönségünket is ki szeretnénk szolgálni – a Szeged elleni fantasztikus meccs után nekik és magunknak is tartozunk azzal, hogy maximálisan odatesszük magunkat.
A csapat szakmai irányítója kérdésünkre elmondta: a lábadozó Mikler Roland és Tóth József játékára továbbra sem számíthat, de kérdéses a lovaglóizom-húzódással bajlódó Császár Gábor fellépése is. Arról, hogy ő a játszhat-e a holnapi találkozón, csak a péntek délelőtti edzésen döntenek, mondta Imre Vilmos: amennyiben nem lesz százszázalékos az állapota, úgy nem kockáztatják meg "Csaszi" szerepeltetését.