A négyből három csapatnak ugyanis javultak a továbbjutási esélyei, de még az EHF-kupában Spanyolországból hatgólos vereséggel hazatérő Dunaferrnek sem kell feladnia elődöntős álmait.
Az egyedüliként előnyt szerző Győr a Bajnokok Ligájában helyenként parádézva verte 28:22-re a Larvikot. A hatgólos siker önmagában dicséretes, de ha figyelembe vesszük, hogy kilenccel is vezettek a hazaiak, illetve hat büntetőt is elrontottak, egyesekben talán lehet némi hiányérzet. Senki se feledje azonban, hogy tavaly az ötgólos győri győzelem is bőven elég volt a KEK elődöntőjében a Larvikkal szemben. "Csapatom pontról pontra betartotta a taktikai utasításokat, csak a hetesekkel akadtak gondjaink. Újból ránk borult a szurkolóink szeretete, ilyen körülmények között csak nyerhettünk" – mondta Róth Kálmán, a győriek edzője, míg norvég kollégája, Karl Erik Böhn elismerte, hogy csapata elődöntőbe jutási sansza jelentősen csökkent.
A Róth Kálmán által említett szurkolói szeretetből a visszavágón három magyar együttes is kaphat, és a győri mellett a nőknél a legjobb háromba tartozó ferencvárosi és debreceni tábor minden tőle telhetőt megtesz, hogy a négy közé hajszolja csapatát. Az első meccset időn túli hetessel döntetlenre adó, alig több mint egy perccel a lefújás előtt még kettővel vezető Fradinak ehhez elég egy góllal megvernie a dán Gudmét, míg a remekül finiselő Debrecennek kétgólos hátrányt kell ledolgoznia az Ikasttal szemben. A Loki az EHF-kupában húsz (Zalau) és három (Metz) gól különbséggel nyerte meg a hazai meccseit, a recept tehát ismert.