Hatgólos előny birtokában, kedvező helyzetből várta a norvégiai visszavágót Róth Kálmán csapata, ennek ellenére koránt sem volt lefutott a párharc a larviki összecsapás előtt.
Az 5. percben Görbicz Anita önmaga és csapata harmadik gólját szerezte, ezzel pedig a győri alakulat állt jobban (2-3). Négy perccel később Hornyák Ágnes találatával már három, összesítésben pedig kilenc gól volt a magyar bajnokcsapat előnye.
Ezután Aurelia Bradeanu percei következtek, a román átlövő négy remekbe szabott távoli kísérletével szemben is tehetetlen volt Rantala, a Larvik kapusa (4-10). A győrieknek negyedórára volt szükségük ahhoz, hogy megduplázzák a Rába partján kiharcolt előnyt.
A látogatók tovább sziporkáztak, a Larvik védőmunkája kevésnek bizonyult a pontosan végigjátszott győri figurák ellen. A játékrész hajrájában mégis lábra kapott a házigazda, Herr Orsolya bravúrjaira is szükség volt ahhoz, hogy a szünetben két gól megmaradjon a győri előnyből.
A térfélcserét követően a győriek szája íze szerint folytatódott a találkozó, erről árulkodott többek között az is, hogy a 39. percben 13-18 állt az eredményjelzőn.
A második félidő derekán Bódi Bernadett góljával minden addiginál nagyobb előnnyel vezetett az ETO, a 21 esztendős jobbszélső találata hétgólos differenciát eredményezett (14-21).
A Győr teljesítményét ezen a mérkőzésen egyáltalán nem érhette kritika, Róth Kálmán tanítványai védekezésben és támadásban is klasszisokkal felülmúlták a norvég bajnokot.
Az ETO-n kívül az osztrák Hypo Niederösterreich, a dán Slagelse és az orosz Lada Toljatti jutott a négy közé, az elődöntő párosításáról a keddi sorsolás dönt Bécsben.