A női Bajnokok Ligája elődöntőjében az Audi-ETO a dán Slagelse csapatával találkozik. Az első mérkőzést idegenben játsszák a zöld-fehérek. Ennek időpontja még nincs meg, a játéknapok viszont ismertek: április 14-én vagy 15-én játszanak a csapatok. A visszavágó április 21-én 16.15 órakor kezdődik a Magvassy-csarnokban. Az is biztos, hogy ezt az összecsapást az m1 élőben közvetíti.
A győri csapat fennállása során a BL-ben még soha sem jutott el a legjobb négy közé. A Slagelse viszont az elmúlt években sikert sikerre halmozott. Tavaly ugyan a nyolc között kiesett, ám az azt megelőző két évben elhódította a legrangosabb európai kupa serlegét. Mindez azonban semmit nem jelent, a győrieknek az utóbbi hetekben mutatott formájuk alapján nincs okuk a félelemre.
"Itt már nincs könnyû ellenfél, így igazából teljesen mindegy volt, melyik csapat kerül az utunkba. Aki nyerni akar, annak mindenkit meg kell vernie. A legfontosabb, hogy mi megfelelő állapotban legyünk. Addig persze még bőven van feladatunk a bajnokságban és a Magyar Kupában. A Larvik elleni párharc bebizonyította, hogy hazai környezetben kezdve is magabiztosan tovább lehet jutni, de talán egy kicsit kedvezőbb, hogy a visszavágó Győrött lesz" – kommentálta a sorsolás eredményét Róth Kálmán, a győriek vezetőedzője.
Ami a Slagelse játékoskeretét illeti, Anja Andersen együttesében olyan sztárok játszanak, mint a kapus Cecilie Leganger vagy a mezőnyben Mette Melgaard, Bojana Popovic, Kamilla Kristensen, Katarina Bulatovic és Emiliya Turey.
A másik ágon értelemszerûen az osztrák Hypo és az orosz Lada került össze. Az első mérkőzés Togliattiban lesz.
A nemzetközi porondon még egy magyar csapat, az FTC érdekelt. Németh András együttese a KEK-ben jutott a legjobb négy közé, ahol az ellenfele a román válogatottal majdnem teljesen megegyező Oltchim Valcea lesz. A győriekhez hasonlóan a fővárosiak is idegenben kezdenek. A mérkőzések ugyanazon a hétvégéken lesznek, mint a BL-ben.