A találkozót övező felhajtás bizony nem volt arányban a téttel, szerencsére szépen megtelt a Magvassy Mihály Sportcsarnok, beleértve a vendégszektort is. Mintegy kétezer szurkoló lehetett szemtanúja annak, hogy a Ferencváros gyakorlatilag tartaléksorát játszatja, kiegészítve többnyire két rutinosabb klasszissal, hogy egy csúfos vereségbe azért ne szaladjon bele a gárda. Szükség is volt az óvintézkedésre, hiszen a Rába-partiak a lehető legerősebb összeállításban vágtak neki a csatának.
Húzóembereink pihentetését mi sem mutatja jobban, minthogy Kirsner, Mraviková, Uhraková és Tóth összesen három alkalommal talált a kapuba. A legtöbb időt talán utóbbi töltötte a pályán, igaz, az esetek nagy többségében csak a védekezésben segített rutintalanabb társainak, és ahogy elkezdődött a támadásépítés, máris szaladt a kispadra.
Ez a rendszer mintegy húsz percen át volt eredményes (11-11), aztán az addig kissé megilletődött hazaiak magukra találtak és négygólos előnyt hoztak össze a szünetre (17-13).
A folytatásban hamar megléptek Görbiczék, akik ekkor már az eredményesség mellett a látványos játékot is előtérbe helyezték. A védekezéssel már kevésbé törődtek a csapatok, mondhatni egymás hibáiból éltek, s mivel ebből a mi oldalunkon akadt több, egyre csak nőtt a hazai előny.
A hajrában lehetőséget kapott Dajka Bettina és Németh Csilla is, így minden ferencvárosi pályára lépett a mérkőzésen. A legjobban fiatal válogatottjaink muzsikáltak: a Győrben nevelkedett Szamoránsky Piroska eredményes játékkal tért vissza egykori klubjához, míg Szucsánszki Zita, hiába ütötték-vágták a védők, irányítóként próbálta meg a legtöbbet kihozni a soha nem látott összeállításban játszó Fradiból.

Szinte lehetetlen
Győri vereségével ificsapatunk meglehetősen távol került a legjobb négy közé jutástól, de a Vác elleni hétvégi meccsen azért még mindent meg kell tenni, és bízni a Kiskunhalasban...
A mérkőzés nagy részében szinte végig mi vezettünk, de a végén úgy összekapták magukat a hazai zöld-fehérek, hogy kicsúszott lányaink kezéből az irányítás és egyben a mérkőzés.
A felsőházba jutásról ennek ellenére nem kell (még) lemondanunk, de ki kell szurkolnunk a Spartacus hétvégi vereségét...
A győri találkozó ragyogóan indult, bírtuk az iramot a remek eredményekkel rendelkező hazaiakkal és, bár általában felváltva vezettünk inkább a mi kezünkben volt a meccs kantárja. Elsősorban Bogdán Nikolettre lehetett számítani ha átlövésekről volt szó, aki minden pozícióból biztosan tüzelt. A vendég zöld-fehérek külön embert állítottak az egykori junior-válogatott Bognár Barbarára, aki ráadásul egy, a Fejér Andreával vívott párharc következtében meg is sérült, de előtte azért kilenc góllal megterhelte az ellenfél hálóját.
A végén a bántóan sok vendéghiba miatt a Győr fordítani tudott, és a presztízssiker mellett egy kicsit a kátyúba lökte a Fradi szekerét is, akik viszont még javíthatnak szombaton a Vác ellenében.

Női ifjúsági bajnokság
Győri ETO Audi KC - Budapest Bank-FTC 31-28 (14-16)