Győri Audi ETO KC - Cornexi -Alcoa-HSB Holding

Győr, 2000 néző. Vezette: Horváth Marton

ETO: PETRÓCZI - Bódi 2, Temes 1, BRADEANU 7, GÖRBICZ 8(2), Hornyák 1, VÉRTEN 8
Csere: Guiu (kapus), RADULOVICS 6(1), Dokic, Bognár 1
Edző: Róth Kálmán
Cornexi: Djeric - BALOGH 5(1), Korgyuk 2, Vijunaite 3, Őri, SZRNKA 9(1), Kenyeres 2
Csere: Fekete (kapus), Vaszari 1, Triscsuk 2, Valova, Pádár, Lima 2, Tilinger
Edző: Szabó Edina

Hétméteresek: 6/3 illetve 6/4
Kiállítások: 14 illetve 10 perc


A két szomszédvár presztizs rangadóján a Cornexi szerzett vezetést, de 1-2 után már egyszer sem volt az előny a vendégeknél. 7-4-es győri vezetésnél kért időt Szabó Edina, jókor. Ugyanis a nagyszerûen védekező győriek már ekkor eldönthették volna a két pont sorsát. Ami késik, nem múlik. 12-10 után már csak győri gólnak tapsolhatott a szépszámú közönség. Ebben elsősorban a lőgyakorlatot tartó belsőhármas, Görbicz, Bradeanu és Radulovics járt az élen és a 7gólos félidei előny már azt jelentette, hogy nyugodtan kézilabdázhattak a zöld-fehérek.
A fordulás után aztán hamar tíz gól lett a hazaiak előnye (22-12 és 23-13), ez láthatóan túlzottan is megnyugtatta a hazaikat, akik sokszor feleslegesen lődözték el a labdákat előkészítettlenül. A Cornexi Szrnka és Balogh révén, szívós munkával megkezdte a felzárkózást. Az ETO sztárjai azért így is csináltak rendkívül látványos dolgokat, elég csak Vérten kínai góljára, vagy Görbicz saját hatosáról elért találatára gondolni. Róth Kálmán 28-25-nél unta meg csapata lazítását. Időt kért és rendet rakott a fejekben. Ennek látványos eredménye lett: Radulovics, Bognár, Bradeanu és Vérten szórta a gólokat és a végére kialakult a két csapat közt meglévő reális különbség.

Róth Kálmán: Az első félidőben és a második elején szórakoztattunk, majd szórakoztunk, az időkérés pedig ismét a szórakoztatás került előtérbe. Egyre jobb formában vagyunk. 

Vérten Orsolya: Szuperül játszottunk. Petróczi Viki az első félidőben ragyogóan védett, mi pedig ebből le tudtuk rohanni a Cornexit

Radulovics Bojana: Meccsről meccsre jobban játszunk. Ma élveztük a kézilabdát.

(A mérkőzés után készült interjúk letölthetők innen)