A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, de az első félidő derekára az előző szezon bajnoka ragadta magához a vezetést, és háromgólos előnyre tette szert. Nem hagyta ez annyiban a fővárosi alakulat sem, és a huszadik percre kiegyenlített.
Azonban ez volt az utolsó pont a mérkőzésen, amikor a vendégek egyenlőre tudták hozni az állást, a folytatásban ugyanis Görbicz Anitáék irányították a mérkőzést.
A szünetre Róth Kálmán csapata négygólos előnyre tett szert (17-13).
A második játékrész elején nagyszerûen kezdett a Győr és sorra dobták a gólokat, míg Német András tanítványai támadásban nagyon gyengén teljesítettek. Négy perc elteltével hétre nőtt a hazaiak előnye, míg a mérkőzés háromnegyedéhez érve kilenc, míg a hajrára tíz gól volt a különbség a bajnok javára.
Végül a Győr teljesen megtörte a Ferencvárost és tizenkét góllal nyerte meg a rangadót, amivel továbbra is életben tartotta a reményt, hogy megnyerje az alapszakaszt.
Igaz erre már csupán matematikai esélye maradt, hiszen Németh András csapatának még így is van egyetlen pont előnye a bajnoki tabellán. Az utolsó fordulóban a Fradi a kilencedik helyen álló Vácot fogadja, és hatalmas csodának kéne ahhoz történnie, hogy a Népligetből akár egy pontot is elvigyen a váci csapat.