Győri Audi ETO KC – Budapest Bank-FTC 35-28 (14-14)

Budapest, Syma-csarnok, 1500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.

ETO: HERR – KOVACSICZ 4, DOKIC 3, GÖRBICZ 11 (2), Spiridon, Gogirla 2, Juhász. Csere: GUIU (kapus) BRADEANU 8, VÉRTEN 4, Radulovics 2, Hornyák 1
Edző: Róth Kálmán.
FTC: Haris – Mravikova 2, SZUCSÁNSZKI 7 (3), Uhrakova, Soós 1, TÓTH 8 (3), Kirsner 3. Csere: Pastrovics (kapus), Szamoránsky P. 3, ZÁCSIK 4.
Edző: Németh András.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 11/6

Szombaton az ETO szenvedve verte a Debrecent, a Ferencváros viszont meglepően könnyedén lépett túl a Dunaferren. Létrejött tehát a szinte mindenki által várt zöld-fehér „álomdöntő”. A két legjobb magyar gárda összecsapása több nézőt érdemelt volna. Úgy tûnik hiba volt egy ekkora csarnokba vinni az MK-döntőt. Az ötezres monstrum félig sem telt meg. Győrből ugyan lehettek vagy ötszázan, a fővárosiakat viszont nem hozta lázba a Magyar Kupa.
Róth Kálmán kisebb meglepetéssel készült, a kezdőcsapatból ezúttal kimaradt Vérten Orsolya és a tegnap ragyogóan játszó Bódi. Gogirla pedig védekezésben is pályán volt. Az ETO fantasztikusan kezdett, főleg a parádézó Herrnek köszönhetően, aki hetest, átlövéseket és ziccereket hárított, míg a túl oldalon viszonylag pontosan tüzeltek Görbiczék (4-0). Németh András időkérése kissé felrázta a fővárosiakat, akik előbb egyenlítettek, majd Szamoránsky Piroska révén a vezetést is átvették. Róth Kálmán kapust cserélt és Guiu meghálálta a bizalmat. Bradeanu két fontos góljával pedig ismét a Győrnél volt az előny. Igaz a szünetben döntetlent mutatott az eredményjelző.
A második játékrészben még 10 percig tartotta magát a Fradi. Görbicz parádésan játszott és Bradeanu is pontosan tüzelt. Újabb kapuscsere után, Herr ismét remekelt a győri kapuban és öt gólra hízott a Rába-partiak előnye. A játékvezetők egyre másra lövették a büntetőket a Fradival, de ez ezúttal inkább számukra volt büntetés. „Elvétve” találtak be hét méterről. Pályára lépett Radulovics is, aki alázattal szolgálta mind Görbiczet és Bradeanut, mind Kovacsiczot. Két gólra ugyan felzárkózott az FTC, de Görbiczéket nem lehetett feltartóztatni. Az utolsó öt percre már nem maradt kérdés: az ETO sorozatban harmadszor hozta vissza a Rába partjára a Magyar Kupát.  Az országos média egész héten a Fradi trónfosztásáról „beszélt”, hiszen a fővárosiak tizenkettedik alkalommal nyerhették volna meg az MK-t és megelőzhették volna a Vasast. Görbiczéket ez nem „hatotta meg” és immár harmadszor ünnepelhettek együtt szurkolóikkal, akik mintegy ötszázan látogattak el vasárnap a Syma-csarnokba.