Az előzetes latolgatások során úgy tûnt, a Lokinak a helyosztó mérkőzésen lehet nagyobb esélye a győzelemre, ám mint utóbb kiderült, Varga József mester tanítványai az elődöntőben, a Győr ellen sokkal közelebb álltak a bravúrhoz, mint a vasárnapi Dunaferr elleni derbin.

Nem nyerhettek
A kétnapos torna első összecsapásán egyértelmûen a Győr volt a találkozó favoritja, amiről az első félidőben tanúbizonyságot is tettek a zöld-fehérek, hiszen mindvégig vezetve, végül 4 gólos győri előnnyel tértek pihenőre a csapatok.
A második játékrész első percében a differencia már ötgólosra nőtt, ám ezután – húsvéthoz alkalmazkodva – egy látványos debreceni feltámadásnak lehettek szemtanúi a Syma Csarnokban helyet foglalók. Amíg a Rába-parti csapatot több mint száz drukker ûzte, hajtotta, addig a szurkolótáborát nélkülöző piros-fehérek egymást buzdítva fordították meg a mérkőzés állását.
A Loki elsőszámú hálóőre, Tánya Vorozscova produkciójára sem lehetett egyetlen rossz szót sem szólni, ám a cserekapus, Király Annamária nevéhez méltó teljesítménnyel rukkolt elő.
A kapusok mellett a védőfal munkája is feljavult, ráadásul Dada Stuparicova vezérletével az ellenfél kapujánál is sikeresek voltak a hajdúságiak, ennek köszönhetően a 47. percben már két góllal vezetett a DVSC-Aquaticum a Bajnokok Ligája elődöntőjében szereplő rivális ellen.
Az utolsó tíz minutum igazi kupacsatát hozott, fej-fej mellett haladtak a csapatok és nem várt fordulat következett be a mérkőzés menetében: az addig korrekten bíráskodó játékvezetői páros döntései egyértelmûen a zöld-fehéreket segítették. (A semleges újságírók, illetve szurkolók is fejcsóválva konstatálták, hogy ebben a sorsdöntő időszakban a bírók rendre a Győr számára kedvező ítéleteket hoztak.)
A hajrában szinte állandó emberhátrányban játszó debreceniek kezéből az utolsó percben kikerült a vezetés, amit már egy időntúli szabaddobásból sem tudtak korrigálni a piros-fehérek. A 28–27-es győri diadal azt jelentette, hogy a produkciójáért minden dicséretet megérdemlő Loki vasárnap a Dunaferr ellen játszott a 3. helyért.