Vasárnap a helyosztókra került sor a SYMA-csarnokban rendezett négyes döntőn, időrendben először a 3. helyért vívott párharcra került sor. A szombati elődöntőben az FTC-től vereséget szenvedő Dunaferr, és a Győr ellen szoros csatában elbukó Debrecen mérkőzését utóbbi csapat kezdte jobban, a hajdúságiak a 7-4-ig vezettek is a találkozón. A dunaújvárosiak azonban egy 6-0-ás rohammal megfordították az eredményt, és a folytatásban sem adták vissza az előnyt az ellenfélnek. A Debrecen ugyan az első és a második félidőben is felzárkózott egy gólra, de egyenlítenie nem sikerült, így a Dunaferrnek jutott a bronzérem.

A finálé előtt az volt a nagy kérdés, hogy vajon a Győri ETO KC tud-e triplázni 2005. és 2006. után, vagy a Ferencváros hódítja el fennállása során 12. alkalommal a Magyar Kupát. A Győr remekül, egy 4-0-val kezdett a döntőben, de az FTC 5-5-nél utolérte riválisát, majd a folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ennek köszönhetően nem meglepő módon a félidő 14-14-es döntetlennel zárult. A második játékrész elején egyre jobban elhúztak a Rába-partiak, és ötgólos, tekintélyes előnyre tettek szert. Németh András tanítványai egyszer még ugyan felzárkóztak két találatra, de a hajrában a győri csapat bedarálta riválisát, és végül fölényes győzelmet aratott.

A Győri Audi ETO KC sorozatban harmadszor nyerte meg a Magyar Kupát, míg a Ferencváros továbbra is holtversenyben vezeti az örökranglistát a Vasassal.