A győriek román átlövői, Gogirla és Bradeanu remekül kezdtek, de Herr Orsolya fantasztikus védései is kellettek, ahhoz, hogy öt perc alatt három góllal elhúzzon a Győr.
Máris időt kért Németh András edző, de a Fradinál csak 4-0-s állásnál tört meg a jég: Tóth Tímea büntetőből volt ekkor eredményes.
Ezután viszont felzárkózott a fővárosi együttes, s 12. percben az első akciógól is megszületett az FTC-nél Kirsner szemfülességének köszönhetően.
Szucsánszki és Tóth Tímea is egyre inkább formába lendült, így percek alatt ledolgozta négygólos hátrányát a Fradi. A 13. percben már 5-5-öt mutatott az eredményjelző.
Egy ideig-fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 19. percben először szerzett vezetést az FTC Szamoránsky gólja után.
Ennyi kellett Bradeanunak, a kezdés után is sziporkázó román játékos újra beindult a félidő végére: kétszer is pazar lövéssel lepte meg Haris kapust 13-11-re módosítva az állást. A hátrányt a félidő végén a második gólját szerző Zácsik Szandra és az ötöt jegyző Tóth dolgozta le, így 14-14-gyel zárult az első 30 perc.

A folytatásban akkor kezdődött érdekes lenni a meccs, amikor Zácsik elhibázott egy lövést, majd egy hétméterest, Görbicz pedig a másik oldalon megszerezte az ötödik és a hatodik gólját, így 19-17-re „elhúzott” a Győr.
Nemsokára a háromgólos előnyért támadhatott a Győr, miután azonban eladta a labdát a címvédő, Kirsner végigszáguldott a pályán, és felhozta egyre övéit (21-20). Nem sikerült elhúznia Róth Kálmán csapatának.
Ekkor még nem, néhány perccel később azonban igen. Egymás után négyszer volt eredményes az ETO (25-20), így bajba került az FTC.
Különösen azért, mert Görbicz Anita ellenállhatatlan volt (a 16. perc elején már a nyolcadik góljánál tartott), és ekkor már Bradeanunak is hét szerepelt a neve mellett.
Nem adta fel azonban a Németh-csapat, két eladott labda után két lerohanás, majd Zácsik betörése, és máris újra kettő volt közte.
A 20. percben Görbicz már tíz gólnál járt, Bradeanu nyolcnál, így Németh András mindkettőjükre külön embert állított. Ekkor négy góllal, 29-25-re vezetett a Győr.
A 25. perc elején jóformán eldőlt a meccs, Kovacsicz Mónika két szélről lőtt góljával ugyanis 31-26-ra húzott el ismét a címvédő, míg az FTC többször eladta a labdát támadásban.
Miután a 27. percben Vérten válaszolt Szucsánszki hétméteresére, valóban eldőlt minden. A végeredmény 35-28 lett a Győr javára, így az ETO sorozatban másodszor is megvédte címét a Magyar Kupában.

Róth Kálmán: – Szombaton majdnem elszálltunk, ma viszont megérdemelten nyertünk, noha hiányzott a csapatból a frissesség. Viszont a kispadunkból adódó lehetőségeket ki tudtuk használni, ezért is bírtuk jobban a végjátékot
Németh András: – Azt történt, amire számítottunk, hiszen nekünk sok nem egészen 24 óra alatt két meccs. Amíg bírtuk erővel jól tartottuk magunkat.