Mindkét fél sikerre számított, amely nagy lökést adhat a győztesnek a nemzetközi kupaküzdelemben való folytatáshoz is. Róth Kálmán csapata ígérete szerint csak mutatóba hozta el a kupát, de Németh András együttese mindenképp szerette volna Budapesten tartani azt.
A tegnapi elődöntőhöz  hasonlóan pontatlanul kezdett a Fradi és Herr bravúros védéseinek segítségével megugrott a Győr (7.p.- 4:1). Németh András felrázta csapatát és összeállt az FTC 6-0 védekezése, Haris is fontos labdákat védett, támadásban pedig Tóth és Szucsánszki vezérletével egyenlített (15.p.- 6:6) .
Mindkét oldalon technikai hibák borzolták az edzők idegeit, de ebben a szakaszban rendre a budapestiek szereztek vezetést Kapuscserékkel folytatták a játékot a csapatok és emberelőnyben mindkét szakvezető 5+1-es vegyes védekezéssel próbálta nehezíteni ellenfele dolgát. A már-már férfiasan kemény félidő utolsó perceiben Bradeanu és Vérten remeklésével ismét győri előnyt jegyezhettünk, de Zácsik betörése, majd a lefújás előtti Tóth átlövése egalizálta az állást (30.p.- 14:14) .
Kihagyott ferencvárosi hetes nyitotta a második játékrészt, de ennek ellenére nem tört meg a Fradi lendülete és az első percekben rendre vezetett (35.p.- 16:17). Herr jött vissza a győri kapuba és nem sokkal később büntetőt védett, majd Görbicz gyorsított az ETO támadójátékán. Vissza is vette a vezetést  a kupavédő és elsősorban Bradeanu, valamint Görbicz villogott a hatalmas energiákat megmozgató FTC ellen (45.p.- 25:21) .
Kezdett fáradni a népligeti gárda és egyre nyilvánvalóbbá vált a - minőségi cserék tekintetében hosszabb cserepaddal rendelkező - Győr fölénye, de a hosszú hajrát nyitó Fradi nem adta fel (49.p.- 27:25). 4+2-es vegyes védekezésre tért át az FTC (Görbicz és Bradeanu is külön őrzőt kapott), de Róth Kálmán előbb a szélsőjáték aktivizálását kérte csapatától (Kovacsicz fontos gólokat lőtt), majd a 4-4 elleni játékban beljebb hozta Vértent , aki gyorsaságát és erejét kihasználva remek betörésgólokkal vitte dûlőre a találkozó sorsát. Ezzel a végjátékra már biztosan vezető ETO megnyerte a találkozót (60.p.- 35:28) és zsinórban harmadszor hódította el a Magyar Kupát .