HÍREK

Bajnokok Ligája

Győzelemmel zártuk a Bajnokok Ligája középdöntőjét

Nagy Kata

A Bajnokok Ligája középdöntő utolsó találkozójára a Győri Audi ETO KC Norvégiába, a Larvik HK együtteséhez utazott. A továbbjutást illetően már nem volt befolyásoló hatása a mérkőzés végkimenetelének, azonban mindkét csapat számára presztízskérdés volt a győzelem megszerzése, mely most a győri együttesnek sikerült. Sok hibával, hullámzó játékkal, de zsebünkben az újabb két pont.
Larvik HK – Győri Audi ETO KC: 25-26
audi banner

1. félidő:

A győri kezdősor: Görbicz, Amorim, Groot, Broch, Mörk és Bódi, a kapuban Kiss.
A mérkőzés első támadását a győri együttes vezethette, Broch beállóból hetest harcolt ki, melyet Görbicz gyönyörű ejtésgóllal értékesített is első perc végén. Amorim neve mellé is gyorsan jegyezhettünk találatot, Anja Hammerseng-Edin góljára Bódi válaszolt szélről. (1-3). Amorim betörésből újabb gólt szerzett, Riegelhuth büntetőt értékesített (2-4). Anja Hammerseng-Edin újabb találatára válaszul Mörk is belekezdett a gólgyártásba, Amorim kétperces kiállítást kapott védekezésben elkövetett szabálytalankodásért. Groot fantasztikus indulócselt mutatott be és bombázott Toft hálójába, Tomori is a pályán, nem sokat tétlenkedett, betörésből máris gólt szerzett, négyre növelve a győri előnyt (3-7) – a Larvik vezetőedzője időt kért a 9. percbe lépve. Gro Hammerseng-Edin hosszas, tanácstalan labdajáratást követően egyéni akcióból volt eredményes, majd két gyors, egymás után eladott győri labdából Thea Mörk és Riegelhuth faragott a hátrányon (6-7). Nora Mörk átlövés-gólt szerzett, majd mindkét oldalon kiállítás következett – először Anja Hammerseng-Edint, a Groot-tal szembeni, félpályán elkövetett szabálytalan faultolásáért, majd Bódit küldték ki a játékvezetők. Riegelhuth büntetőt értékesített, Stange a hatosról ziccerbe kerülve nem hibázott Kiss ellen (8-8), - ezzel döntetlen az állás. Riegelhuth ismét hetest lőhetett, mellyel a meccsen először vezetéshez juttatta csapatát (9-8). Mörk jóvoltából azonban tartotta a lépést az ETO (9-9), labdaszerzésből pedig Broch ismét előnyt szerzett a győri lányoknak. Hársfalvi szélről beugrásból megszerezte első gólját (9-11), Riegelhuth középre felkanyarodásból egyre csökkentette a norvég hátrányt. Tomori találatára Stange válaszolt. Néhány kapkodós, gól nélküli támadást követően Ambros Martin időt kért a 27. perc derekán, majd Knedlikova is feliratkozott a gólszerzők listájára (11-13). Az utolsó percbe lépve Tomori átlövés-góljával háromra növelte a különbséget, azonban az utolsó másodpercekben Thea Mörk szemfüles gólt szerzett, mellyel kialakult a félidei eredmény: 12-14.


2. félidő:

A második félidőt a Larvik együttese indíthatta támadással, a győri kapuban Grimsbö. Nora Mörk megszerezte negyedik gólját (12-15), Thea Mörk lerohanás-góljára ismét Nora válaszolt átlövésből (13-16). Broch indulásból, Amorim beugrásból volt eredményes (13-18) – ötgólos előny a győri csapatnál. Mörk büntetőt értékesített – már hat gólnál jár –, Groot indulócselét nem tudták a norvég védők lekövetni, betörésből szerzett góljával már hét a különbség a győriek javára (13-20). A Larvik időkérés mellett döntött a második félidő 8. percében, Riegelhuth megtörte a Larvik bő 5 perces gólcsendjét, ezt követően ziccerből, majd hétméteresből faragott csapata hátrányán (16-20). Thea Mörk csatlakozott hozzá, lerohanásból volt eredményes – Ambros Martin időt kért. Görbicz büntetőt hibázott, Anja Hammerseng-Edin betörésből szerzett góljával – zsinórban öt gólt lőtt a Larvik –, kettőre apadt a vendégcsapat előnye (18-20), de Amorim talpról betalált Toft hálójába. Thea Mörk felkanyarodásból bombázott Grimsbö kapujába, Amorim betörésből válaszolt (19-22). Broch, majd Tomori jóvoltából ismét ötre nőtt a különbség. Frafjordot kiállították a bírók a 21. perc végén, Mörk büntetőt rontott, majd védekezésben őt is kiállították. Riegelhuth meglőtte kilencedik gólját, Amorim és Anja Hammerseng-Edin átlövés-gólt szereztek (21-25). Riegelhuth már tíznél jár, Hársfalvi szélről, Anja Hammerseng-Edin irányítóból, ütemtelen lövésből szerzett gólt (23-26). Frafjord beállóból, Riegelhuth lerohanásból tovább faragott a hátrányon (25-26) – egy gólos győri vezetésnél Ambros Martin időt kért. Groot betörésből büntetőhöz juttatta csapatát, Mörk azonban hibázott, norvég időkérés következett bő egy perccel a mérkőzés vége előtt. Anja Hammerseng-Edin eladott labdájából támadhatott a győri együttes, több gól azonban már nem született, s kialakult a végeredmény: 25-26

Végeredmény: 25-26

 

Danyi Gábor: „Nevezhetjük presztízsmérkőzésnek a mait, igyekeztünk hozzánk méltó teljesítményt nyújtani. A mérkőzés elején kifejezetten jó védekezést produkáltunk, kiegészülve a jó kapus-teljesítménnyel, rengetegszer tudtuk a Larvikot passzív szituációba kényszeríteni. A második félidőt is nagyon jól kezdtük, de belefáradtunk a nagy iramú, nagy tempójú támadásba, ennek ellenére úgy gondolom, végig kezünkben volt a mérkőzés, megtettük, amit tudtunk és szerettünk volna – a foglalkozás elérte a célját.
Szeretnénk tartani mindig és mindenkor, ahova elértünk, amit felépítettünk. A válogatott szünet után az év legfontosabb 2 hónapja következik majd a válogatott hét után – április elején Magyar Kupa négyes döntő, mellette folyamatosan zajlik tovább a magyar bajnokság és a Bajnokok Ligája, melyek mind a fontos céljaink között szerepelnek.”

 


eset


eset
Bajnokok Ligája középdöntő 6. forduló
Larvik
Győri Audi ETO KC
Arena Larvik (Larvik, NOR)
25
26
12-14

Larvik

1 Toft Galsgaard Sandra
 
3 Hammerseng-Edin Anja
5
4 Frafjord Marit Malm
1
8 Breivang Karoline Dyhre
 
10 Hammerseng-Edin Gro
1
11 Koren Riegelhuth Linn-Kristin
11
12 Hasanic Alma
 
13 Johansen Vilde Ingeborg
 
14 Breistol Kristine
 
15 Lowe Lena
 
17 Stange Tine
2
18 Fjaere Kathrine
 
19 Mörk Thea
5
33 Rosten Kristina
 
94 Dias Moreschi Gabriela Goncalves
 

Győri Audi ETO KC

3 Knedlikova Jana
1
6 Varga Emőke
 
9 Hársfalvi Júlia
2
10 Mörk Nora
6
13 Görbicz Anita
1
18 Amorim Taleska Eduarda
6
23 Tomori Zsuzsanna
4
27 Groot Cornelia Nycke
2
31 Broch Yvette
3
33 Bódi Bernadett
1
57 Puhalák Szidónia
 
66 Elghaoui Asma
 
73 Kiss Éva
 
85 Grimsbö Kari Aalvik
 
 
Vezetőedző
Moen Tor Odvar
Vezetőedző
Ambros Martín
Kiállítás | 4 perc
Kiállítás | 6 perc
Hétméteres | 4/4
Hétméteres | 5/2
Játékvezetők: Boris Mandak, Mario Rudinsky (SVK)