HÍREK

Közélet

Pénzbüntetést kapott klubunk az FTC elleni rangadón történtek miatt

Nagy Kata

A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai- és Fegyelmi Albizottsága fegyelmi eljárást indított klubunk ellen az FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC mérkőzésen tapasztalt nem megfelelő szurkolói magatartás miatt. 
audi banner

A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai- és Fegyelmi Albizottsága a mérkőzés játékvezetői és versenybírói jelentéseinek alapján indított eljárást klubunk ellen. A találkozó első félidejében a győri szurkolók szektorából egy folyadékkal teli pohár repült be a játéktérre. A fegyelmi eljárás során „a Fegyelmi Bizottság megállapította, hogy eljárás alá vont sportszervezet a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 10. §-ába, illetve a hatályos Mérkőzésrendezési Előírások „S” pontjába ütköző vétséget követett el, ezért a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 14. §. o ) pontja alapján 100.000.-Ft, azaz százezer forint pénzbüntetéssel sújtja.”

A határozatot klubunk elfogadta és a büntetést megfizette, a fegyelmi vétséget elkövető szurkolóval és a szurkolói egyesület vezetőjével a történeteket megbeszélte. Klubunk ezúton szeretné felhívni szimpatizánsai és szurkolói figyelmét az eset komolyságára, és kérjük, hogy továbbra is a Győri Audi ETO KC tradícióihoz méltóan, a fair play szellemében buzdítsák csapatunkat.


eset


eset