HÍREK

Válogatott

Válogatott sikerek

Nagy Kata

A 23. IHF Női Kézilabda Világbajnokság záró napján a torna legjobb négy csapata lépett ismét pályára – a svéd-holland bronzmérkőzést követően a címvédő norvégok az olimpiai ezüstérmes franciák ellen bizonyíthattak. 
audi banner

Izgalmas délutánt hozott advent harmadik vasárnapja a kézilabda-szurkolók számára, december 17-én ugyanis a világbajnoki bronzmeccs mellett a mindent eldöntő fináléé volt a főszerep.

A harmadik helyért folyó kora délutáni viadalon Yvette Broch és Nycke Groot a holland válogatottal egészen a bronzéremig menetelt – a svédek felett aratott győzelmüknek köszönhetően a dobogó harmadik fokán búcsúztak a versenysorozattól.

Ezt követően, 17.30-tól norvég kedvenceink – Nora Mörk, Stine Oftedal és Kari Aalvik Grimsbö – fej-fej melletti párharcot vívtak a franciák legjobbjaival. A francia válogatott a megszokott gyakorlattól eltérően a döntő első percétől tartotta a lépést a címvédőkkel, sőt a félidei szünetre is egygólos előnnyel vonulhattak. A végletekig kiélezett találkozón sok hiba esett mindkét oldalon, végül a franciák ünnepelhették világbajnoki címüket.
 

A hagyományokhoz hűen a világbajnokság ALL-STAR csapatát is kihirdették.
Nora Mörk a hetes fogatban a jobbátlövő, míg a torna egészét tekintve a gólkirálynői pozíciót is megszerezte. Stine Oftedal remek teljesítményének köszönhetően – a gólszerzés mellett csapattársait is átlagon felüli módon szolgálta ki támadásban, neve mellett közel 50 gólpasszt jegyeznek – a legértékesebb játékos (MVP= most valuable player) címet vihette haza a világbajnoki ezüstérme mellett.
A dobogó harmadik fokán záró holland nemzeti együttesből Yvette Broch bizonyult a világbajnokság legjobb beálló játékosának.

ALL-STAR csapat:
balszélső: Siraba Dembele – Franciaország
balátlövő: Lois Abbingh – Hollandia
irányító: Grace Zaadi – Franciaország
jobbátlövő: Nora Mork – Norvégia
jobbszélső: Nathalie Hagman – Svédország
beálló: Yvette Broch – Hollandia
kapus: Katrine Lunde – Norvégia

MVP: Stine Oftedal – Norvégia


Gratulálunk játékosainknak a világbajnokságon nyújtott fantasztikus teljesítményükhöz, jó feltöltődést kívánunk a karácsonyi időszakban! 


eset


eset